Saopštenje Udruženja sindikata penzionera Srbije povodom skandaloznih izjava Milana Krkobabića

Saopštenje Udruženja sindikata penzionera Srbije povodom skandaloznih izjava Milana Krkobabića

04/04/2016 Off By

Plaši penzionere: Milan Krkobabić Drugi


 


Želimo da umirimo penzionere. Niko neće izgubiti penzije, samo on može izgubiti fotelju u Pošti, njegov sin “Krkobabić Treći” – fotelju u Privrednoj komori, a njihovi trabanti i pajaci – fotelje po raznim upravnim odborima. Jer, ako penzioneri ne budu glasali za PUPS, odnosno za koaliciju “Srbija pobeđuje” pod brojem jedan, Pošta će ostati bez Krkobabića, Privredna Komora bez njegovog sina, itd



PREDSEDNIK Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić upozorio je penzionere da “mogu da zaborave na penzije” ukoliko lista koju predvodi Aleksandar Vučić izgubi na izborima 24. aprila.


 

PREDSEDNIK Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić upozorio je penzionere da “mogu da zaborave na penzije” ukoliko lista koju predvodi Aleksandar Vučić izgubi na izborima 24. aprila.
Krkobabić je na predizbornoj konvenciji u Kraljevu rekao da penzioneri 24. aprila ne glasaju za PUPS i njegove koalicione partnere već “za svoju sigurnu penziju”.
“Ta penzija će biti redovna i sigurna samo ako ova partija bude imala dovoljan broj svojh predstavnika, a koalicija na čelu sa Aleksandrom Vučićem, dobije mandat da vlada. U protivnom, džaba ćete čekati poštara”, kazao je predsednik PUPS-a. On je pozvao penzionere na “ozbiljnost” kako bi penzije u narednom periodu bile povećane.

“Lider ove koalicije Aleksadar Vučić izrazio je sumnju u ishod rezultata ovih izbora. U pravu je, nemojmo da se uspavamo i shvatamo stvari neozbiljno, jer je jedna bitka za penzije dobijena i spasili smo ih, sada mogu da idu nagore”, rekao je Krkobabić.

Udruženje sindikata penzionera Srbije smatra da je svim penzionerima, ali i svim građanima Srbije jasno da je ova izjava Krkobabića Drugog – najsramotnija i najprljavija od svih predizbornih izjava datih do sada. Ovo je klasično krivično delo obmane, odnosno delo širenja panike među građanima Srbije. Mislimo da u ovakvom zastrašivanju birača ima elemenata krivičnog dela zbog širenja lažnih informacija sa ciljem da se u narodu izazove panika i strah. Ako ove izjave nisu u domenu nekih zdravstvenih stručnjaka, onda, pretpostavljamo, da su u domenu tužilaštva. Da je ovo normalna država ovakvi ucenjivači bi trebalo da odgovaraju pred zakonom.
Želimo da umirimo penzionere. Niko neće izgubiti penzije, samo on može izgubiti fotelju u Pošti, njegov sin “Krkobabić Treći” – fotelju u Privrednoj komori, a njihovi trabanti i pajaci – fotelje po raznim upravnim odborima. Jer, ako penzioneri ne budu glasali za PUPS, odnosno za koaliciju “Srbija pobeđuje” pod brojem jedan, Pošta će ostati bez Krkobabića, Privredna Komora bez njegovog sina, itd. Za njih su ovi izbori veliki ulog – u kome neće biti dobitka. Jer, penzije ne zavise ni od SNS i Vučića, ni od PUPSA i Krkobabića – nego od privrede, kojoj i najviše preti opasnost ako ova vlast ostane na čelu Srbije.

Po Ustavu Srbije, penzije niko ne sme da dira, one su zaštićene najvišim pravnim aktom ove zemlje! Vlast mora da vodi računa da se penzioni fond uredno popunjava i da sankcioniše one poslodavce koji u PIO fond ne uplaćuju doprinose. Srbija neće propasti ako Vučić izgubi, nego ako takvi kao što je Krkobabić nastave da javna preduzeća koriste za partijsko zapošljavanje!
Dakle, ne brine se Krkobabić Drugi za srpske penzionere, kao što se nikada nije ni brinuo, nego se uplašio za svoju poziciju! Više se boji izbornog poraza nego udara asteroida u zemlju. Lakomisleno je potrčao u Vučićev zagrljaj i ukrcao se na Titanik koji tone, a sada je kasno shvatio svoju grešku.
Ako SNS pukne, mnogi će likovi potonuti zajedno sa njim i nestati na bunjištu istorije. Pojedini od njih bitisaće još neko vreme na političkoj margini, kao Vuk Drašković, čekajući neku novu priliku da parazitiraju na račun građana Srbije, jer svakoj vlasti kad-tad zatrebaju te kombi-stranke u želji da se održe na površini. Da nije toga, odavno bi nestali i PUPS, i Pokret socijalista, i Nova Srbija, i SPO i mnogi drugi slični njima. Ko bi se danas sećao bajke o Snežani da nije bilo njenih 7 patuljaka.
Odavno je svima jasno da je Krkobabić Drugi najobičniji poltron i ulizica, jedan od mnogih, ali to u srpskoj politici nije ništa novo! Novo je možda to što njegove bedne izjave vređaju zdrav razum, inteligenciju i dostojanstvo normalnog građanina Srbije. On preti, on se dere dok govori, on histeriše, on prosto više ne zna šta radi i šta kaže. Veliki je ulog u igri, ceo rod i klan Krkobabića, kao i PUPS-ovci zaposleni po javnim preduzećima. Sve to može da pukne kao mehur od sapunice. I odatle dolazi ta patološka panika.
Kad Vučić smanji penzije – PUPS-ovci tvrde da su se penzioneri dobrovoljno žrtvovali. Kad Vučić zaduži Srbiju za novih 10 milijardi evra – oni kažu da smo mi spasli zemlju od bankrota. Srbija ima najniži rast u regionu – a oni kažu “Mi smo lideri”. Imamo najniže plate i penzije – oni kažu “Neko želi državni udar”. Imamo najkontrolisanije medije u Evropi – oni kažu da mediji najviše kritikuju Vučića… Parazitski klan dinastije Krkobabić primer je kako i zbog čega Srbija propada. Zbog nepotizma, korupcije, partijašenja i poltronstva! Krkobabić bi ovom narodu trebao da objasni – kako se to on domogao invalidske penzije, a sada odjednom ima toliko elana i radne energije koja pršti i rasipa se na sve četiri strane. A i Vulinovo ministarstvo bi to trebalo da ispita.
Dakle, u sredu, 6. aprila na Međunarodnom mitingu solidarnosti pozvaćemo penzionere, ali i sve građane Srbije:
– da izađu na izbore;
– da ne glasaju za one koji su nam protivustavno umanjili penzije, koji su ukinuli njihovo usklađivanje, koji su podržavili naš PIO fond i sa njim rade šta im padne na pamet, koji su nam zakinuli čak i od bednog povećanja od 1,25 posto. To istovremeno znači da ćemo ih pozvati da ne glasaju za naprednjačku koaliciju pod brojem 1, u koju se zavukao izdajnički PUPS;
– i da po svojoj svesti i savesti glasaju za one koji mogu doneti napredak ne samo penzionerima već i svim radnim ljudima Srbije.(Izvršni odbor USPS)