Intervju Vojislava Šešelja TV N1:idem u Sarajevo da vidim grad i prijatelje

Intervju Vojislava Šešelja TV N1:idem u Sarajevo da vidim grad i prijatelje

04/04/2016 Off By

CELI JEDAN DAN PLANIRAM DA ŠETAM PO SARAJEVU I MENI NIKO NE MOŽE DA ZABRANI ULAZAK NI U REPUBLIKU SRPSKU NI U FEDERACIJU BOSNE I HERCEGOVINE, REKAO JE ŠEŠELJ


VOJISLAV ŠEŠELJ u intervjuu za TV N1 najavio je dolazak u Sarajevo, najverovatnije u maju, kao i priključivanje izbornoj kampanji za lokalne izbore u Srpskoj.


“Ja ću doći u Republiku Srpsku odmah posle izbora u Srbiji. Imam nameru da u skorije vreme obiđem celu Republiku Srpsku. Hoću da se uključim u kampanju za lokalne izbore u Republici Srpskoj. Ali u najskorije vreme planiram da dođem u Sarajevo da se prošetam centrom grada, ulicom Vase Miskina – od stare crkve pa do Marijin Dvora, da obiđem Prvu gimnaziju gde sam učio školu, da obiđem Pravni fakultet gde sam studirao, Fakultet političkih nauka gde sam radio, osnovnu školu na Grbavici koju sam završio. Dakle, celi jedan dan ja planiram da šetam po Sarajevu i meni niko ne može da zabrani ulazak ni u Republiku Srpsku ni u Federaciju Bosne i Hercegovine, rekao je Šešelj. Na pitanje novinara kako će ga dočekati kolege sa Fakulteta političkih nauka u Sarajevu gde je radio, Šešelj odgovara:

– Pa to i mene sada interesuje, koji hoće, koji neće. Sa nekima jesam u kontaktu, ali neću da vam govorim sa kojim. Tu je uvek bilo i dosta časnih ljudi na Fakultetu političkih nauka.

Šešelj je odgovarao i na pitanje vezano za ostvarnivanje penzije u BiH.

-Ja sam već ostvario svoje pravo na penziju. Ja sam penzioner od 2012. godine. Naravno, nije bilo nikakvih problema za onaj deo radnog staža koji sam ostvario u Bosni i Hercegovini”, rekao je Šešelj i dodao kako je u Sarajevu napravljena afera oko njegovog radnog staža i da je prozivan neki službenik Zavoda za osiguranje, ali to je bilo dve godine nakon što je on već regulisao pravo na penziju.

-Nemam ništa neregulisano što se tiče statusnih pitanja u Sarajevu. Moja sestra i ja smo odlučili još 1995. godine da ne potražujemo stanarsko pravo na stan koji smo koristili na Grbavici. Smatrali smo da je to bio mali stan, dvosoban i da je tu naseljena sigurno neka sirotinja i nismo hteli oko toga da pravimo neko pitanje. Nismo htjeli neku siromašnu porodicu da izbacujemo na ulicu, rekao je Šešelj.

Upitan je i da prokometariše da li planira da se u Republici Srpskoj sastane sa Miloradom Dodikom ili isključivo sa članovima Radikalne srpske.

– Pre svega ću sa rukovodiocima svoje Srpske radikalne stranke da se sastanem, a ako Dodik bude želeo mogu i sa njim naravno, ako oni izraze želju i ako me pozovu naravno”, rekao je Šešelj. (TVN1)♦