Smederevo: Kineska kompanija Bis jedina ponudila prijavu za železaru

Smederevo: Kineska kompanija Bis jedina ponudila prijavu za železaru

01/04/2016 Off By

KOMISIJA JE PROVERILA DA LI PRIJAVA SADRŽI SVE ŠTO JE BILO PROPISANO UREDBOM I UPUTSTVOM ZA PONUĐAČE ZA PRIVATIZACIJU ŽELEZARE I PREPORUČILA DA SE PRIJAVA KINESKE KOMPANIJE ODOBRI I PRISTUPI OTVARANJU PONUDE


 

U MINISTARSTVU privrede danas su otvorene prijave za privatizaciju Železare Smederevo, a tročlana komisija je konstatovala da se do isteka roka, jedina javila i otkupila dokumentaciju – kineska kompanija Hbis.


 

Komisija je proverila da li prijava sadrži sve što je bilo propisano uredbom i uputstvom za ponuđače za privatizaciju Železare i preporučila da se prijava kineske kompanije odobri i pristupi otvaranju ponude.

Na osnovu preporuke Komisije, Ministarstvo privrede je donelo odluku kojom je odobrilo prijavu jedinog učesnika u postupku, a kineska kompanija Hbis je obaveštena da je otvaranje finansijske ponude zakazano za utorak 5.april 2016.

Ukoliko Komisija ustanovi da je finansijska ponuda u skladu sa javnim pozivom, jedini ponuđač će biti proglašen kupcem.(Press Vlade)



POVEZANE VESTI:

ž111Železara Smederevo: počela da radi druga visoka peć

09/10/2015 by BalkanekspresRB

Premijer Aleksandar Vučić je rekao da su u toku pregovori o ulaganju u Železaru sa strateškim kineskim partnerom, kompanijom Hebej ajron end stil grupa (HBIS grupa), koja je druga, a možda i najm… R


 

ž222Otimizam premijera: železara će povećati BDP

21/03/2015 by BalkanekspresRB

“Za nas je najvažnije da se proizvodnja uvećava”, rekao je Vučić, ističući da je proizvodnja u februaru bila 65.000 tona, u martu više od 80.000 tona, a da očekuje da će u aprilu ..


 

.

ž333SEDNICA VLADE SRBIJE: SUTRA JAVNI POZIV KUPCIMA ŽELEZARE SMEDEREVO

30/10/2014 by BalkanekspresRB

POLITIKA Vlada Srbije je usvojila i Predlog zakona o izmenam i dopunama Zakona o prometu nepokretnosti, kao i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o javnom beležništvu Press služba Vlade VLA.