Grčka: razbijanja grupa falsifikatora dokumente za tražioce azila

Grčka: razbijanja grupa falsifikatora dokumente za tražioce azila

27/03/2016 Off By

MEDIJI SU POTVRDILI DA JE GRUPA FALSIFIKATORA DELOVALA NA OSTRVU KOSU. POLICIJA JE IZ NEKOLIKO KUĆA ODUZELA KOMPJUTERE, KAMERE I VELIK BROJ LAŽNIH DOKUMENATA I MOBILNE TELEFONE


 

GRČKA policija je uhapsila je šest osoba u akciji razbijanja grupe koja je falsifikovala dokumente za tražioce azila na grčkome ostrvu Kosu, javljaju mediji.


Potvrdili su da je kriminalna grupa delovala na ostrvu Kosu. Policija je iz nekoliko kuća oduzela kompjutere, kamere i velik broj lažnih dokumenata i mobilne telefone.
Prošle je godine u Grčku je stiglo oko milion izbeglica i migranata koji su pobegli pred sukobima na Bliskom istoku. Odredište su im bile bogatije zemlje zapadne Europe.

Juče je u Grčkoj bilo 50.000 izbjeglica i migranata. Mnogi žive u vrlo lošim uslovima pod šatorima u blizini severne granice s Makedonijom, iščekujući njeno otvaranje.

U skladu s dogovorom koji je sklopljen između EU – a i Turske, od nedjelje su brojni migranti privedeni, a izbeglice i migranti čiji zahtevi za azilom budu odbijeni, bi će vraćeni u Tursku.♦