Brisel: Ne postoji treći napadač

Brisel: Ne postoji treći napadač

23/03/2016 Off By

BELGIJSKA FRANKOFONSKA TELEVIZIJA RTBF OBJAVILA JE JUTROS DA JOJ JE IZ POLICIJSKIH IZVORA POTVRĐENO DA JE JEDAN OD BRAĆE EL BAKRAVI AKTIVIRAO BOMBU NA AERODROMU ZAVENTEM, A DRUGI U STANICI METROA MAELBEK


Info: AGENCIJE

DVOJICA bombaša samoubica odgovornih za terorističke napade na  briselskom aerodromu i metrou su braća Kaild i Ibrahim el-Bakravi. Belgijska policija objavila je da je uhapšen i treći napadač s briselskog aerodroma, ali je ta vest je kasnije povučena.


grepka


 

Belgijska frankofonska televizija RTBF objavila je jutros da joj je iz policijskih izvora potvrđeno da je jedan od braće El Bakravi aktivirao bombu na aerodromu Zaventem, a drugi u stanici metroa Maelbek.
Oboje su odranije poznati policiji, a kako piše Gardijan policija je za njima već tragala zbog sumnje da su povezani s napadima u Parizu.
RTBF je ranije objavio da su braća Kalid i Ibrahim El Bakravi bombaši samoubice, koji se vide na snimci sigurnosnih kamera na briselskom aerodromu pre eksplozija.
Prema novoj informaciji, to bi značilo da je na snimku samo jedan od braće El Bakravi, a ne obojica.

Ove informacije nisu službeno potvrđene, a ministar unutarnjih poslova Jan Jambon je rekao da policija ne želi  da otkriva pojedinosti kako ne bi ugrozila istragu.

Kalid El Bakravi navodno je koristio lažno ime kako bi iznajmio stan u briselskoj četvrti Forest gde je policija pronašla otisak prsta Salaha Abdeslama, glavnog osumnjičenog za napade u Parizu.♦