Vučić u Visbadenu

Vučić u Visbadenu

23/03/2016 Off By

TOKOM SUSRETA DVOJICA ZVANIČNIKA RAZGOVARALI SU I O JUČERAŠNJEM TERORISTIČKOM NAPADU U BRISELU, MIGRANTSKOJ KRIZI, KAO I ODNOSIMA U REGIONU


 

Info: PRESS VLADE

PREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Visbadenu sa premijerom Savezne pokrajine Hesen Folkerom Bufijeom sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima Srbije i Nemačke, ekonomskoj saradnji i nemačkim investicijama u Srbiji. Tokom susreta dvojica zvaničnika razgovarali su i o jučerašnjem terorističkom napadu u Briselu, migrantskoj krizi, kao i odnosima u regionu.


Premijer Vučić je istakao da je Srbija šokirana poslednjim događajima u Briselu i da čini sve kako bi održala mir i stabilnost kako u zemlji, tako i u regionu. On je obavestio nemačkog kolegu i o ekonomskim reformama koje je srpska vlada sprovela, fiskalnoj konsolidaciji i sporazumu sa MMF. “Mnoge kompanije iz Hesena, kao što su Štada, Frezenijus, Meser, Norma, već rade u Srbiji. Nadamo se da će ubuduće biti više investitora iz vaše zemlje, jer činimo sve kako bi poboljšali poslovnu klimu u našoj zemlji”, naglasio je premijer Vučić i pozvao premijera Hesena da uskoro poseti Srbiju, u kojoj je često boravio tokom svog detinjstva.

Premijer Bufije je rekao da je situacija u Hesenu veoma teška zbog migrantske krize. U ovoj saveznoj pokrajini trenutno se nalazi oko 80 hiljada migranata što je veoma zabrinjavajuće. On je istakao da je Srbija dobro mesto za investicije i da bi to trebalo iskoristiti, kako bi mladi ljudi imali dobru perspektivu. „Osnov napretka svake države je stabilna politička situacija. Niko neće da investira u zemlji u kojoj nema stabilnosti”, naglasio je Bufije dodajući da prihvata poziv premijera Vučića da poseti Srbiju.

Premijer Vučić nastavlja boravak u Nemačkoj obilaskom Frankfurtske berze i učešćem na Srpsko-nemačkom poslovnom forumu.♦