Kako su  Ukrajinci prevarili Hrvate

Kako su Ukrajinci prevarili Hrvate

23/03/2016 Off By

 

PREMA INFORMACIJAMA IZ ISTRAGE, VOJNA POLICIJA JE DO SADA UTVRDILA DA SU NA AVIONIMA KOJE JE HRVATSKA KUPILA OD UKRAJINE “PREKUCANI” SERIJSKI BROJEVI I DA ONI NE ODGOVARAJU DOKUMENTACIJI AVIONA NI BROJEVIMA KOJI SE NAVODE U UGOVORU O REMONTU I DA UGRAĐENI DELOVI AVIONA NE ODGOVARAJU PRATEĆOJ DOKUMENTACIJI AVIONA


Info: AGENCIJE

 

HRVATSKA vojna policija sprovodi veliku istragu o avionima “mig 21″ koji su kupljeni i remontirani u Ukrajini. Jutarnji list piše da su do sada utvrđene mnogobrojne nepravilnosti, među njima i “prekucani” serijski brojevi. Ozbiljno se sumnja da je u ovom poslu neko bio podmićen.


 

Dvanaest remontovanih “migova ” je u Hrvatsko ratno vazduhoplovstvo stiglo u julu 2015. godine.
Osam meseci posle toga Ratno vazduhoplovstvo raspolaže samo sa tri borbena aviona, a pet remontovanih aviona povučeno je iz upotrebe, piše zagrebački list.
Prema informacijama iz istrage, Vojna policija je do sada utvrdila da su na avionima koje je Hrvatska kupila od Ukrajine “prekucani” serijski brojevi i da oni ne odgovaraju dokumentaciji aviona ni brojevima koji se navode u ugovoru o remontu i da ugrađeni delovi aviona ne odgovaraju pratećoj dokumentaciji aviona.
Istraga je pokazala da su avioni kupljeni od Ukrajine stariji nego što piše u dokumentaciji. Navodno četiri do pet godina.
Može se postaviti i pitanje da li je upravo tih sedam aviona koji su poslati u Ukrajinu na remont i vraćeno u Hrvatsku. Čak se ozbiljno sumnja da je celokupna dokumentacija lažirana, a remont na avionima uopšte nije obavljen.
Prema pisanju Jutarnjeg lista, istraga je pokrenuta nakon neprestanih kvarova na tek remontovanim avionima.♦