Berlin: potpisan sporazum o policijskoj saradnji Beograda i Belina

Berlin: potpisan sporazum o policijskoj saradnji Beograda i Belina

22/03/2016 Off By

NA KONFERENCIJI ZA NOVINARE U BERLINU MINISTAR STEFANOVIĆ JE REKAO DA JE TO PRVI PUT U ISTORIJI DA SE POTPISUJE SPORAZUM U OBLASTI BEZBEDNOSTI IZMEĐU SRBIJE I NEMAČKE I DA JE TO VEOMA ZNAČAJAN KORAK


 

Info: PRESS BIRO MUPA

MINISTAR unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović rekao je danas Berlinu, gde je sa nemačkim ministrom policije Tomasom de Mazijerom potpisao Sporazum o policijskoj saradnji Srbije i Nemačke, da su najnoviji događaji u Briselu još jedna potvrda da je neophodno da se snažnije borimo protiv terorizma i da razmenjujemo informacije kako bismo bili efikasniji u borbi protiv terorizma.


“Želim da izrazim saučešće porodicama žrtava terorističkih napada u Briselu i da istaknem da smo spremni da se priključimo Nemačkoj i drugim državama Evrope u nemilosrdnoj borbi protiv terorizma” naglasio je Stefanović.

Na konferenciji za novinare u Berlinu ministar Stefanović je rekao da je to prvi put u istoriji da se potpisuje sporazum u oblasti bezbednosti između Srbije i Nemačke i da je to veoma značajan korak.

“To je daleko više od administrativne forme, već daje konkretnu mogućnost za zajedničku saradnju u oblasti borbe protiv trgovine narkoticima, krijumčarenja oružja, organizovanog kriminala, trgovine ljudima i za sva ona rešenja koja su nam potrebna u smislu borbe protiv lažnih azilanata i onih koji prolaze kroz naše zemlje i pokušavaju da zatraže azil u zapadnoj Evropi” rekao je Stefanović.

Srpski ministar policije je izrazio zahvalnost kolegi Tomasu de Mazijeru zbog činjenice da je Nemačka spremna da jača kapacitete srpske policije i da se stvaraju zajednički policijski timovi koji će raditi na konkretnim predmetima na sprečavanju krivičnih dela na teritoriji obe države.

“Srbiji je veoma važno da pokaže da je posvećena suzbijanju svih krivičnih dela naročito u trgovini narkoticima i rešavanju svega što se dešava na delu migrantske rute koja ide kroz Srbiju ka zapadnoj Evropi” objasnio je ministar Stefanović.♦