Turistička organizacija Srbije: promocija zemlje u Moskvi

Turistička organizacija Srbije: promocija zemlje u Moskvi

21/03/2016 Off By

 

KAO NAJINTERESANTNIJI PROIZVODI ZA RUSKE TURISTE POSEBNO ĆE SE PROMOVISATI  KRATKI ODMORI U GRADOVIMA, PONUDE BANJA I SPA CENTARA, MUZIČKE MANIFESTACIJE, PRIRODA  I KULTURNO NASLEĐE SRBIJE. U OKVIRU PROMOCIJE KULTURNO-ISTORIJSKOG NASLEĐA NA ŠTANDU ĆE BITI ORGANIZOVANA PREZENTACIJA SLIKANJA IKONA


 

Info: SANDRA VLATKOVIĆ

 

 TURISTIČKA organizacija Srbije objedinjuje nastup turizma Srbije na Međunarodnoj turističkoj berzi MITT 2016.  koja se održava u Moskvi od 23. do 26. marta 2016. godine.

Za potrebe predstavljanja turizma Srbije zakupljen je izložbeni prostor veličine 80 m² .

Pored Turističke organizacije Srbije, na štandu će svoju ponudu predstaviti i turističke organizacije Beograda, Vojvodine, Zlatibora i Niša, Regionalna razvojna agencija Zapadne Srbije, organizatori putovanja Glob Metropoliten Tours, Luna travel, Omniturs, 7-TUR, R–TURS, Apelsin, Geometria, Otava i Kon Tiki/Big Blue,  hoteli Moskva iz Beograda i  Premier Aqua iz Vrdnika, kao i banje Prolom, Lukovska i Atomska.

Kao najinteresantniji proizvodi za ruske turiste posebno će se promovisati  kratki odmori u gradovima, ponude banja i spa centara, muzičke manifestacije, priroda  i kulturno nasleđe Srbije. U okviru promocije kulturno-istorijskog nasleđa na štandu će biti organizovana prezentacija slikanja ikona.

Uoči sajma, 22. marta, održaće se konferencija za novinare i master klas – prezentacija pripreme specijaliteta srpske kuhinje u prostorijama poznatog turističkog i gastronomskog časopisa “Hleb i so”.

Na štandu turizma Srbije će, tokom trajanja sajma, biti organizovana i radionica na kojoj će se sresti srpski i ruski organizatori putovanja u cilju uspostavljanja kontakata i pripreme programa odmora u Srbiji za ruske turiste.

Tokom održavanja sajma u Moskvi, u organizaciji Ministarstva kulture Ruske Federacije, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i Turističke organizacije Srbije, održaće se i sastanak predstavnika avio kompanija i organizatora putovanja iz Rusije i Srbije, na kome će se dogovarati modaliteti buduće saradnje i načini privlačenja većeg broja ruskih turista u Srbiju.♦