Recepti: pečena paprika iz rerne

Recepti: pečena paprika iz rerne

19/03/2016 Off By

 

Izbor: MARIJA RADOVIĆ

Potrebno:

4 pastrmke od po 300 – 400 gr
3 lista žalfije person
2 češanja belog luka
3/4 šolje suvog belog vina (po želji)
1 1/2 limun
6 supene kašike ulja
so i biber

Priprema:

– Očistiti i oprati pastrmku. Pripremiti marinadu na sledeći način: u činiji izmešati iseckanu žalfiju, peršun, beli luk, ulje, limunov sok, vino, so i biber. Dobro izmešati.
– Premazati marinadom pastrmku (i spolja i iznutra), pa peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Kako pastrmka ne bi bila suva, treba je često prelivati tečnošću koju je riba ispustila tokom pečenja. 3. Servirati ukrašenu kolutovima limuna i zelenom salatom. Služiti uz krompir salatu ili barenu blitvu sa krompirom♦