Konferencija za medije u MUP – u Srbije: u akciji „Skener“ uhapšeno 46 osoba

Konferencija za medije u MUP – u Srbije: u akciji „Skener“ uhapšeno 46 osoba

18/03/2016 Off By

U OVOJ AKCIJI SU, IZMEĐU OSTALIH, UHAPŠENI POLICAJCI, SUDIJA I NOGOMETAŠ, A TERETE SE DA SU OŠTETILI BUDŽET SRBIJE ZA SEDAM MILIONA EVRA


Info:PRESS BIRO MUPA

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da je u nastavku suzbijanja korupcije na teritoriji Republike Srbije policija, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u velikoj akciji “SKENER” uhapsila 46 osoba osumnjičenih za privredni kriminal, pranje novca i mito.

 

Ministar Stefanović je na konferenciji za novinare, precizirao da se uhapšeni terete da su oštetili budžete Republike Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodine i više opština u Srbiji za sedam miliona evra.

„Pokazaćemo da se korupcija u ovoj zemlji ne isplati i da će svi oni koji se u nju upuste, pa makar bili i u redovima policije, za to morate da snose odogovornost“, poručio je Stefanović naglasivši da će policija nastaviti intenzivno da radi na rasvetljavanju svih koruptivnih krivičnih dela, jer je borba protiv korupcije od izuzetne važnosti za naše društvo.

Ministar je ukazao da su u akciji učestvovale sve linije rada Ministarstva, od Sektora unutrašnje kontrole, Uprave kriminalističke policije, beogradske policije, područnih policijskih uprava…

Stefanović je ukazao da je među uhapšenima i pet osoba koje se sumnjiče da su od 2009. godine do danas izvršile više krivičnih dela pranja novca i prikrivali vlasništvo nad lokalima na Zlatiboru i stanovima, iako su znali da taj novac možda potiče od prodaje narkotika.
U ovoj akciji su, između ostalih, uhapšeni policajci, sudija i nogometaš, a terete se da su oštetili budžet Srbije za sedam miliona evra.
Među uhapšenima i 15 pripadnika beogradske saobraćajne policije, koji su izvršili krivično delo primanja mita.
Među uhapšenima je i 15 pripadnika beogradske saobraćajne policije, koji su izvršili krivično djelo primanja mita, čime je pričinjena materijalna šteta od 25.000 eura.
Uhapšen je i sudija za prekršaje u Guči zbog primanja mita, kao i službenica Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja, koja je unosila fiktivni radni staž pojedinim građanima, čime je budžet oštećen za 35.000 evra.
Među uhapšenima je i bivši predsednik opštine Iđoš zbog zloupotreba prilikom gradnje škole, kad je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine oštećen za 68.000 evra.
Bivši nogometaš beogradske Crvene zvezde Zoran Njeguš je, također, uhapšen zbog malverzacija s nekretninama na Zlatiboru.♦