Britanski prestolonaslednik Čarls gost Srbije

Britanski prestolonaslednik Čarls gost Srbije

16/03/2016 Off By

TOKOM BORAVKA U SRBIJI ONI ĆE RAZGOVARATI SA PREDSEDNIKOM TOMISLAVOM NIKOLIĆEM I PREMIJEROM ALEKSANDROM VUČIĆEM. ONI ĆE TOKOM DVODNEVE POSETE IMATI NIZ SUSRETA A JEDINO JAVNO OBRAĆANJE PRINCA ČARLSA BIĆE DRUGOG DANA POSETE NA PRIJEMU U NARODNOJ SKUPŠTINI


Info: AGENCIJE

 

BRITANSKI prestolonaslednik princ Čarls i njegova supruga vojvotkinja od Kornvola doputovaće danas u Beograd u okviru šire posete regionu.

Tokom boravka u Srbiji oni će razgovarati sa predsednikom Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem. Oni će tokom dvodneve posete imati niz susreta a jedino javno obraćanje princa Čarlsa biće drugog dana posete na prijemu u Narodnoj skupštini.

Princa Čarlsa i vojvotkinju od Kornvola na aerodromu će dočekati premijer Vučić.
Povodom posete britanski ambasador u Beogradu ocenio je ona dolazi u dobrom trenutku s obzirom na aktuelni trenutak približavanja Srbije EU i činjenicu da se bilateralni odnosi dobro razvijaju bez obzira na neslaganja o nekim pitanjima.
Princ od Velsa i vojvotkinja od Kornvola su u okviru posete regionu već boravili u Hrvatskoj a do 19. marta će posetiti i Kosovo i Crnu Goru.♦