Ministar Stefanović osudio ponašanje predsednika sindikata policije

Ministar Stefanović osudio ponašanje predsednika sindikata policije

15/03/2016 Off By

„KAO MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA, NAJOŠTRIJE OSUĐUJEM TAKAV GOVOR PREMA JEDNOJ ŽENI, KOLEGINICI IZ MINISTARSTVA UNUTRAŠNJIH POSLOVA. TO NIJE NAČIN DA SE VODI SINDIKALNA BORBA. TA BORBA SE VODI ZA PRAVA ZAPOSLENIH, A NE SLUŽI ZA OMALOVAŽAVANJE ONIH KOJI DRUGAČIJE MISLE“, ISTAKAO JE STEFANOVIĆ


Info: PRESS BIRO MUP-A

MINISTAR unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović najoštrije je danas osudio ponašanje predsednika Nezavisnog policijskog sindikata Srbije Momčila Vidojevića koji je na konferenciji za novinare najgrublje izvređao načelnicu Odeljenja za medije i komunikacije Ministarstva Biljanu Popović Ivković.

„Kao ministar unutrašnjih poslova, najoštrije osuđujem takav govor prema jednoj ženi, koleginici iz Ministarstva unutrašnjih poslova. To nije način da se vodi sindikalna borba. Ta borba se vodi za prava zaposlenih, a ne služi za omalovažavanje onih koji drugačije misle“, istakao je Stefanović.

Ministar je rekao da je ovakvo Vidojevićevo ponašanje skandalozno za nekoga ko sebe želi da prikaže kao osobu koja radi u interesu građana.

„ Umesto da pokaže da je policijski poziv profesija plementih, časnih i čestitih ljudi, on je pokazao apsolutni primitivizam i na najgrublji način uvredio ne samo svoju koleginicu, već i sve žene u Ministarstvu i u Republici Srbiji“, dodao je Stefanović.

Ministar je naglasio da je nedopustivo da bilo koji čovek, a pogotovo neko ko nosi značku i hoće da predstavlja uniformu koja je simbol zaštite građana Srbije, na tako brutalan, vulgaran i neprimeren način vređa žene .

„Šta onda mogu da očekuju druge žene o kojim bi takav policajac trebao da se brine“, zaključio je ministar policije.♦