Vučić se sastao sa prvim potpredsednikom EBRD-da Filom Benetom.

Vučić se sastao sa prvim potpredsednikom EBRD-da Filom Benetom.

15/03/2016 Off By

SRPSKI PREMIJER JE PONOVIO DA JE JEDAN OD NAJVAŽNIJIH STRATEŠKIH PROJEKATA NAŠE ZEMLJE RESTRUKTUIRANJE I REVITALIZACIJA RTB BOR I ZATRAŽIO PODRŠKU EBRD U TOM PROCESU


Info: PRESS VLADE

PREMIJER Aleksandar Vučić sastao se danas sa prvim potpredsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Filom Benetom.Vučić je istakao važnu ulogu koju EBRD ima u tekućem procesu reformi i razvoju privrede Srbije.

Fil Benet je istakao njihovu posvećenost za razvoj saradnje sa Republikom Srbijom u više različitih sektora i naglasio da je Srbija na pravom putu ekonomskih reformi.
Srpski premijer je ponovio da je jedan od najvažnijih strateških projekata naše zemlje restruktuiranje i revitalizacija RTB Bor i zatražio podršku EBRD u tom procesu.
Tema razgovora bila je i saradnja sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj u pronalaženju strateškog partnera za Telekom, restruktuiranje dugova Srbijagasa i pružanje pomoći u završetku procesa restruktuiranja Železnica Srbije i Elektroprivrede Srbije.
Izražena je namera investiranja EBRD u sektor obnovljivih izvora energije, kao što su vetroparkovi.
Posebno se govorilo o zajedničkom programu Vlade Republike Srbije i EBRD za podršku malim i srednjim preduzećima i razvoju preduzetništva kroz izuzetno povoljne kreditne linije, koje bi bile plasirane putem poslovnih banaka u našoj zemlji.
Tokom sastanka, razmatrano je i više projekata grada Beograda, među kojima je i izgradnja nove autobuske stanice, postavljanje javne rasvete i rešavanje problema uklanjanja otpada. Fil Benet je pohvalio rad gradske uprave i njihovu posvećenost.♦