Sahranjen Dragan Nikolić

Sahranjen Dragan Nikolić

14/03/2016 Off By

PORED NIKOLIĆEVE SUPRUGE MILENE DRAVIĆ, ČLANOVA PORODICE, BROJNIH KOLEGA I PRIJATELJA, KOMEMORACIJI SU PRISUSTVOVALI I PREMIJER SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ, PREDSEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE MAJA GOJKOVIĆ I MINISTRI IVICA DAČIĆ I IVAN TASOVAC


Info: AGENCIJE

PORODICA, prijatelji, kolege i veliki broj poštovalaca oprostili su se od doajena srpskog i jugoslovenskog glumišta Dragana Gage Nikolića na komemoraciji u Ateljeu 212. Više hiljada građana prisustvovalo je opelu i sahrani Dragana Nikolića na Novom groblju u Beogradu.

Gagin odlazak doživeli smo kao lični gubitak, a minut ćutanja traje danima i preplavljuje Balkan, rečeno je na komemoraciji Draganu Nikoliću, koga su kolege i prijatelji ispratili uz zvuke pesme “Flojd” i gromoglasni aplauz.
Bol koji je samo tvoja Milena znala da ublaži, rekao je dramski pisac Duško Kovačević i napomenuo da nije znao da će ga Draganov odlazak toliko umoriti. Kovačević je rekao da je Dragan bio voljen, poštovan i cenjen.
Glumica Jelisaveta Seka Sablić istakla je da je Dragan u strašnim danima bolesti, “siguran pored svoje Milene”, uglavnom ćutao: “I tada je bio otmen, a ni u najtežim momentima nije gubio dar duhovitog čoveka..
Rade Šerbedžija je ocenio da će mnogo vode proteći Savom i Dunavom dok se ponovo ne rodi božanstveni mangup “kao naš Gaga”.
Siguran sam da bi Dragan Nikolić bio u prvom timu jugoslovenske filmske i pozorišne reprezentacije. Za mene je on bio “čista devetka”, centarfor, rekao je Šerbedžija.
Šerbedžija je rekao da su Dragan Nikolić i Milena Dravić bili zaštitni znak sreće, mladosti i lepog vremena.
“Legenda o divnom čoveku, lepom Gagi sa Crvenog krsta, živeće dugo i biće jedinstvena, topla, lepršava, kao što je bio i on. Duhovniče, nežni učitelju, srećan sam što sam te poznavao i imao prilike da se sa tobom družim i radim”, rekao je glumac Dragan Bjelogrlić.
Glumac Voja Brajović pročitao je pesmu “Amigo” Arsena Dedića i podsetio da je sa Draganom poslednju predstavu igrao u Zagrebu.
Noćne šetnje zimskim gradom, nepomično vrede. Ostaju nedovršene naše večne teme. Gluho svetlo na raskršću, pornografski kino, sa strahom smo okusili i vodu i vino. Amigo, prijatelju moj, citirao je Dedića Brajović.
Od Dragana Nikolića prigodnim rečima oprostili su se i Branimir Brstina, Radmila Stanković, Radoslav Zelenović, Ljiljana Todorović, Jagoš Marković i Milan Vlajčić, ističući da tako divnog čoveka, većeg gospodina, viteza i beogradskog mangupa nisu poznavali.
Pored Nikolićeve supruge Milene Dravić, članova porodice, brojnih kolega i prijatelja, komemoraciji su prisustvovali i premijer Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i ministri Ivica Dačić i Ivan Tasovac.
Opelo i sahrana velikana srpskog glumišta Dragana Nikolića održani su u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.