Izbori 2016: Hitno zaustaviti ubrzano starenje Srbije!

Izbori 2016: Hitno zaustaviti ubrzano starenje Srbije!

14/03/2016 Off By

 

ČANAK: JAKO JE VAŽNO DA U REPUBLIČKOM PARLAMENTU SVOJE MESTO IMA LEVA, NADNACIONALNA, GRAĐANSKA, ANTINACIONALISTIČKA OPCIJA KAO ŠTO JE SDS-LDP-LSV


 

JEDNO od najvažnijih pitanja Republike Srbije i Vojvodine u njenom sastavu, jeste to što mi nemamo više mladu populaciju, što ova zemlja stari i što je prosek godina u ovoj zemlji preko 40 godina, navodi u pisanoj izjavi medijima predsednik LSV, Nenad Čanak.

Ako hoćemo više dece i opstanak ove zemlje, mora se obezbediti da ljudi imaju više para da bi mogli da tu decu izdržavaju i da žive kako dolikuje.
Dakle, nemamo puno vremena i moramo hitno zaustaviti ovo propadanje.
Sa druge strane, evidentno je da jača desnica i u Republici Srbiji i u čitavoj Evropi.
Zbog svega toga je jako važno da u republičkom parlamentu svoje mesto ima leva, nadnacionalna, građanska, antinacionalistička opcija kao što je SDS-LDP-LSV.
Poznato je da Liga socijaldemokrata Vojvodine nema isto mišljenje o tome kako treba da izgleda položaj Vojvodine u Srbiji sa Borisom Tadićem i Čedomirom Jovanovićem. Ali imamo isti vrednosni set kada je u pitanju kako treba da izgleda pristojna i uređena Srbija.

Upravo zbog toga na republičke izbore idemo zajedno, u koaliciji, dok na pokrajinskim izborima u Vojvodini LSV nastupa samostalno. Apsolutno sam uveren da će građani umeti da cene delovanje Lige socijaldemokrata Vojvodine u proteklih 26 godina koliko stranka postoji.

Pobedićemo!♦