LSV protiv privatizacije Luke Novi Sad

LSV protiv privatizacije Luke Novi Sad

06/03/2016 Off By

 

LUKA NOVI SAD JEDINA JE OD OSAM LUKA NA DUNAVU KOJA NIJE PRIVATIZOVANA. PODSEĆAMO I DA SE MEĐU 24 SPORNE PRIVATIZACIJE NALAZI I LUKA BEOGRAD, DOK SE O OSTALIM PRIVATIZACIJAMA LUČKE INFRASTRUKTURE VIŠE I NE PRIČA


 

Info: PRESS LSV

 

LIGA socijaldemokrata Vojvodine poziva Ministarstvo privrede da u tehničkom mandatu Vlade Srbije i predizbornom periodu ne pokreće proces privatizacije Luke Novi Sad.

Luka Novi Sad jedina je od osam luka na Dunavu koja nije privatizovana. Podsećamo i da se među 24 sporne privatizacije nalazi i Luka Beograd, dok se o ostalim privatizacijama lučke infrastrukture više i ne priča.

Luka Novi Sad je profitabilno preduzeće u Novom Sadu i trebalo bi da u narednim godinama bude jedna od okosnica ekonomskog razvoja grada i čitave Vojvodine.

Privatizacija Luke Novi Sad je suviše važan i krupan potez. Sigurno je da ima onih koji bi hteli da takvu situaciju iskoriste kako bi se jeftino domogli 30 hektara lučkog područja sa skoro 150.000 kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog skladišnog prostora.

Zato sa tom privatizacijom, ukoliko je uopšte potrebna, svakako ne treba žuriti, a naročito ne u predizbornom periodu i tehničkom mandatu vlade.♦