LSV: Skandalozna odluka i odnos prema Vojvodini

LSV: Skandalozna odluka i odnos prema Vojvodini

03/03/2016 Off By

ODLUKA POKAZUJE, SA JEDNE STRANE, ODNOS REPUBLIČKE VLASTI PREMA VOJVODINI, NJENOM PARLAMENTU PA ČAK I LJUDIMA, STRUČNJACIMA KOJE ONA PREDLAŽE. DAKLE, BUDUĆI DA SE SINIŠI ISAKOVU I VLADIMIRU BOROVIĆU NE MOŽE OSPORITI STRUČNOST, OVO SAMO DOKAZUJE DA JE NJIHOV IZBOR ONEMOGUĆEN ZATO ŠTO IH JE PREDLOŽILA SKUPŠTINA AP VOJVODINE


 

Info: PRESS LSV

ODLUKA Narodne skupštine Srbije da ne podrži kandidate za članove Saveta regulatornog tela za elektronske medije koje su predložili Skupština AP Vojvodine i nevladine organizacije, najblaže rečeno je skandalozna.

Ta odluka pokazuje, sa jedne strane, odnos republičke vlasti prema Vojvodini, njenom parlamentu pa čak i ljudima, stručnjacima koje ona predlaže. Dakle, budući da se Siniši Isakovu i Vladimiru Boroviću ne može osporiti stručnost, ovo samo dokazuje da je njihov izbor onemogućen zato što ih je predložila Skupština AP Vojvodine.
Kada se tome doda i činjenica da je sa dnevnog reda sednice skinuta lista kandidata koju su predložila nevladina udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i zaštite dece, a da saglasnost nije izostala za izbor Aleksandre Janković predstavnice na predlog crkava i verskih zajednica, nekadašnje poslanice Nove Srbije, sasvim jasno govori o tome ko su “poželjni predlagači” i za koga će vlast obezbediti mesto u Savetu REM.