Robert Fico: Ako Grčka ne zaustavi migrante, mora će Makedonija

Robert Fico: Ako Grčka ne zaustavi migrante, mora će Makedonija

03/03/2016 Off By

TO JE PITANJE EKONOMSKE MIGRACIJE. AKO GRČKA NE FUNKCIONIŠE U ZAUSTAVLJANJU MIGRANATA, MORAMO IH ZAUSTAVITI NA NEKOJ DRUGOJ LINIJI. DOŠLI SMO POMOĆI ZEMLJAMA KOJE SE NALAZE NA TOJ CRTI,” REKAO JE SLOVAČKI PREDSEDNIK VLADE U RAZGOVORIMA S MAKEDONSKIM MINISTROM UNUTRAŠNJIH POSLOVA OLIVEROM SPASOVSKIM


Info:AGENCIJE

AKO Grčka ne zaustavi migranate, moraće da budu zaustavljeni na nekoj drugoj crti, na primer u Makedoniji, rekao je slovački premijer Robert Fico.

Tri dana pre parlamentarnih izbora u Slovačkoj, Fico je otišao na granicu između Makedonije i Grčke da poseti 25 slovačkih policajaca koji pomažu makedonskim kolegama na granici.
Premijer je rekao da će pitanje zaustavljanja migranata postaviti na samitu EU-Turska u ponedjeljak.
“Ukoliko u ponedjeljak utvrdimo da sporazum između EU i Turske ponovo ne funkcioniše i da Turska ne ispunjava svoje obaveze, treba na drugom mestu da se zaštite granice EU”, rekao je Fico, javljaju lokalni mediji.
“To je pitanje ekonomske migracije. Ako Grčka ne funkcioniše u zaustavljanju migranata, moramo ih zaustaviti na nekoj drugoj liniji. Došli smo pomoći zemljama koje se nalaze na toj crti,” rekao je slovački predsednik Vlade u razgovorima s makedonskim ministrom unutrašnjih poslova Oliverom Spasovskim.
Fico je zauzeo tvrdo stajalište o migrantskoj krizi, kao i Jaroslaw Kačinski u Poljskoj ili Viktor Orban u Mađarskoj.
“Ili će EU u 2016. staviti migrantsku krizu pod kontrolu, ili će se srušiti”, napisao je u članku objavljenom u u listu Hospodarske Noviny.♦