Nafta Islamske države prodaje sa u Bugarskoj

Nafta Islamske države prodaje sa u Bugarskoj

01/03/2016 Off By

KVAKITET NAFTE JE LOŠ JER SE OBRAĐUJE U ZASTARELIM RAFINERIJAMA. BENZIN KVALITETOM ODSTUPA IZMEĐU 20 I 40 POSTO, A DIZEL GORIVO IZMEĐU 35 I 70 POSTO OD EVROPSKIH STANDARADA. TO JE SIGURAN ZNAK DA NAFTA NE POTIČE IZ GRČKIH CARINSKIH SKLADIŠTA VEĆ DOLAZI TAMO VEROJATNO SAMO KAKO BI DOBILA DOKUMENTE


Info: AGENCIJE

NAFTA s područja koje je okupirala Islamska država prodaje se u Bugarskoj. Vest je objavio bugarski dnavnik Trud, koji se poziva na izvore iz carine.

Elektronskim nadzorom morskog prometa pokazalo se da su tankeri ‘neobjašnjivo’ zastali u sedam turskih luka na Crnom i Sredozemnom moru.
Veruje se da je tamo preuzeta nafta iz područja koje je okupirala teroristička skupina.
Kvakitet nafte je loš jer se obrađuje u zastarelim rafinerijama. Benzin kvalitetom odstupa između 20 i 40 posto, a dizel gorivo između 35 i 70 posto od evropskih standarada. To je siguran znak da nafta ne potiče iz grčkih carinskih skladišta već dolazi tamo verojatno samo kako bi dobila dokumente.
Bugarske vlasti već peti dan kontrolišu benzinske pumpe u Sofiji, ali i druge u 15 okruga u zemlji, koji pokrivaju oko 50 maloprodajnih mesta.♦