„Kritična masa“ na Brankovom mostu pita „oće li skoro”

„Kritična masa“ na Brankovom mostu pita „oće li skoro”

28/02/2016 Off By

DA BI UKAZALI NA TAJ PROBLEM I NA VIDNO LOŠE STANJE I DRUGOG TROTOARA MOSTA, KAO I NA NESHVATLJIVU SPOROST VLASTI DA TE PROBLEME REŠI, BICIKLISTI SU SE U OKVIRU REDOVNE MESEČNE MASOVNE VOŽNJE “KRITIČNA MASA” DANAS DVAPUT PROVOZALI PREKO BRANKOVOG MOSTA


 

Info: KRITIČNA MASA

BEOGRADSKI biciklisti su danas na poziv svog udruženja “Ulice za bicikluste” (http://www.uzb.rs/), grupnom vožnjom ukazali da se uskoro navršavaju tri godine od kako je, zbog opasnog propadanja konstrukcije, zatvoren pešačko-biciklistički trotoar na uzvodnoj strani vitalno važnog Brankovog mosta preko reke Save, u strogom centru Beograda.

Iako su gradski zvaničnici obećavali popravku, trotoar je i dalje zatvoren, a ni u poslednjem dopisu Gradske uprave o tome nema konkretnog roka kada će biti rešen ovaj problem Beograđana i gostiju Beograda.
Da bi ukazali na taj problem i na vidno loše stanje i drugog trotoara mosta, kao i na neshvatljivu sporost vlasti da te probleme reši, biciklisti su se u okviru redovne mesečne masovne vožnje “Kritična masa” danas dvaput provozali preko Brankovog mosta.
Uz to su se nakratko okupili kraj rupe na mostu i postavili transparent „ oće li skoro” da bi podsetili vlasti da je protok pešaka i biciklista na Brankovom mostu koji je najfrekventnija veza Beograda i Novog Beograda, podjednako bitan kao i protok motornih vozila.biciklisti2
Biciklisti su upozorili da će, ako ne bude promene stava vlasti, i aktivnosti da se problem reši, nastaviti i zaoštriti protest.
Jučerašnja vožnja u okviru “Kritične mase” koja je održana 59. put, bila je dugačka 13 kilometara: od Trga Republike do Slavije, zatim Beogradskom ulicom i Bulevarom kralja Aleksandra, preko Trga Nikole Pašića, Zelenog venca i Brankovog mosta, do centra Novog Beograda i nazad do Trga Republike.
“Kritična masa” je grupna vožnja ulicama koja se održava u gradovima širom sveta, a cilj joj je podizanje svesti o ravnopravnom učešću biciklista u urbanom saobraćaju.♦