Svečanost u Rumi: Hačinson iz Francuske otvorio fabriku gumenih creva

Svečanost u Rumi: Hačinson iz Francuske otvorio fabriku gumenih creva

27/02/2016 Off By

DIREKTOR HAČKINSONA ZA SRBIJU OLIVIJE RERJMOND ANDRE ŠATO REKAO JE DA NJEGOVA FIRMA, KOJA JE SPECIJALIZOVANA ZA GUMU I KAUČUK, IMA 38.000 RADNIKA U 24 ZEMLJE I UKUPAN DOHODAK OD 3.500 MILIJARDE DOLARA GODIŠNJE


Info: RANKA ČIČAK

PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas u Rumi fabriku za proizvodnju gumenih creva francuske firme Hačinson. Fabrika je izgrađena za samo šest meseci, a posao u njoj našlo je 200 radnika.

ruma3
Direktor Hačinsona za Srbiju Olivije Rerjmond Andre Šato rekao je da njegova firma, koja je specijalizovana za gumu i kaučuk, ima 38.000 radnika u 24 zemlje i ukupan dohodak od 3.500 milijarde dolara godišnje: „Mi smo ovakvu fabriku mogli napraviti i u drugim zemljama gde već proizvodimo. Recimo u Poljskoj, Brazilu, Koreji, Kini, Češkoj, Portugaliji, Meksiku, Argentini, Vijetnamu…Odlučili smo da dođemo u Srbiju i Rumu zbog geografske pozicije blizu automobilske industrije. Ovde ćemo raditi creva za hlađenje motora za Srbiju, ali i za Nemačku, Fracusku i Italiju. Privukao nas je i ljudski aspekt, dobra saradnja sa Vladom Srbije i povoljni uslovi finansiranja. Vrednost investicije u Rumi je 7.3 miliona evra. Iakio u Poljskioj imamo pet fabrika ova u Rumi će biti propagandni izlog koji će prezentovati celu našu firmu Svi radnici iz Rume završili su obuku u Polskoj“.
Premijer Vučić je rekao da je Vlada dala 2,9 miliona evra podsticaja. Opštinas Ruma ustupila je besplatno 8,6 hektara zemlje. Premijer razgovara sa investitorima o proširenju proizvodnje i na creva za goriva a to bi zaposlilo još 400 radnika:
„Ruma je smanjila brojh nezapooslenih sa 1.375 ljudi, a budžet joj je postao pozitivan. Srem može da primi još fabrika. Uskoro će ovde biti najveća hladnjača u Istočnoj Evropi.
Na čistom srpskom jeziku ambasadorka Francuske, Gristin Moro rekla je da se u protekloj godini robna razmena između naše dve zemlje poivećala za 20 posto u oba smera. Ona je lane iznosila 750,4 miliona evra:
„Francuska preduzeća sada znaju za prednosti ulaganja u Srbiji. To su kvaliitet radne snage, pomoć rukovodstva i pristupačne cene. Francuska pomaže Srbiji u pristupanju Evropi. Krajem prošle godine otvorili smo dva nova preduzeća u okolini Beograda, a već postojeća preduzeća se šire. Trenutno Francuska u Srbiji ima 100 preduzeća i 10.000 radnika.
Ptredsednik Rume Slađan Mantić zahvalio je srpskoj Vladi na pomoći:
„Ona vodi politiku dovođenja ivestitora, mi smo iskoristili šansu. Očekujemo i nove investitore iz Slovenije.“♦