Vučić primio šefa Kancelarije Svetske banke u Srbiji Verhejena

Vučić primio šefa Kancelarije Svetske banke u Srbiji Verhejena

26/02/2016 Off By

 

Pohvalio Vladu: Toni Verhejen

 

ŠEF KANCELARIJE SVETSKE BANKE U SRBIJI TONI VERHEJEN NAGLASIO JE DA JE SVETSKA BANKA POHVALILA VLADU SRBIJE ZA USVAJANJE ZAKONA O PLATAMA, KOJI U PRETHODNIH DESET GODINA NIJE BIO DONET. PREMA NJEGOVIM REČIMA, OVO JE ZNAČAJAN KORAK U NAPRETKU REFORMI DRŽAVNE UPRAVE, SISTEMA PLATA, KAO I UVOĐENJA JEDNAKOSTI I TRANSPARENTNOSTI U SISTEM


 

Info:PRESS VLADE

PREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom Kancelarije Svetske banke u Srbiji Tonijem Verhejenom sa kojim je razgovarao o nastavku saradnje sa Svetskom bankom i najavi dolaska potpredsednika Svetske banke za Evropu gospodina Sirila Milera.

Premijer Vučić istakao je da Svetska banka pruža stručnu pomoć našoj zemlji u racionalizaciji državne uprave dajući nam adekvatnu analizu funkcionalnosti i efikasnosti određenih radnih mesta.

Šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Toni Verhejen naglasio je da je Svetska banka pohvalila Vladu Srbije za usvajanje Zakona o platama, koji u prethodnih deset godina nije bio donet. Prema njegovim rečima, ovo je značajan korak u napretku reformi državne uprave, sistema plata, kao i uvođenja jednakosti i transparentnosti u sistem.

Tema razgovora bila su i javna preduzeća u restruktuiranju, među kojima se najviše razgovaralo o Elektroprivredi Srbije, Srbijagasu i Železnicama.

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je da smo napravili značajne pomake u restruktuiranju ova tri preduzeća, ali da ostaje još dosta izazova sa kojima će se Vlada suočavati u narednom periodu.

Takođe, u saradnji sa Svetskom bankom radiće se na pronalaženju rešenja i za preostalih deset kompanija, za koje restruktuiranje ističe krajem maja, kao i traženju adekvatnog rešenja za RTB Bor i očuvanju radnih mesta u tom gradu i drugim opštinama koje zavise od ovog preduzeća.

Verhejen je izrazio zahvalnost na podršci projektu predsednika Svetske banke o uvođenju obrazovanja dece u mlađem uzrastu (Early Child Education), jednoj od glavnih tema koju će potpredsednik Miler istaći, a gde ćemo imati podršku Ministarstva prosvete, Unicefa i Fondacije Đoković.♦