Konfererncija za medije poslanika Pavićevića, Živkovića i Veselinovića

Konfererncija za medije poslanika Pavićevića, Živkovića i Veselinovića

25/02/2016 Off By

JANKO VESELINOVIĆ PITAO DA LI JE VUČIĆ, KAD IZBORE IZGUBI, SPREMAN DA SE POVUČE I PRIZNA REZULTATE? KAŽE DA JE OVO PITANJE VUČIĆU VEĆ POSTAVIO, ALI MU NIJE ODGOVORIO VEĆ JE PITANJE PONOVIO U RAZGOVORU SA KARLEUŠOM I MACUROM


Info: RANKA ČIČAK

„GDE je premijer, zašto Vučića nema u Skupštini danas, kada je poslednji četvrtak u mesecu, određen za pitanja poslanika Vladi – pitali su poslanici Vladimir Pavićević, Janko Veselinović i Zoran Živković na svojoj konferenciji za novinare, danas u Skupštini Srbije. Ova sednica najavljena je nekoliko puta, iako je bilo malo novinara, pošto sednice nije bilo.

Veselinović je optužio Vučića da ne želi poštene izbore, već ucenjuje građane i kupuje glasove.
Pitao da li je Vučić, kad izbore izgubi, spreman da se povuče i prizna rezultate? Kaže da je ovo pitanje Vučiću već postavio, ali mu nije odgovorio već je pitanje ponovio u razgovoru sa Karleušom i Macurom.
Ministra kulture Veselinović pita hoće li obezbediti uslove da se na TV vrati Utisak nedelje i Dobra zemlja i skinuti šapu Vučića sa slobodnih medija?
Zoran Živković kaže da je premijer, koji je danas bio u zgradi Skupštine i govorio na sednici civilnog društva, ali nije smeo da dođe da odgovara na pitanja opozicije:
• On je možda još u zgradi, ima ovde dosta klozeta koje treba očistiti. On je pobegao od naših pitanja. Predlažem da SNS za svoju muziku u predizbornoj kampanji uzme pesmu Kukavica.
Posle mnogo mućki u rukovodstvu civilnog vazduhoplovstva, na mesto zamenika direktora postavljena je žena bez kvalifikacija, koja je došla s velikom grupom članova SNS i rođaka visokih rukovodilaca ove partije i države. Prvi poduhvat na novom radnom mestu bio je da kupi za 5 miliona evra nove prostorije i to- u Skadarliji. Tako da se Direktorat za civilno vazduhoplovstvo sada nalazi kod Tri šešira.
Odmah posle Konferencije za medije opozicije, pred novinarima u holu našao se Aleksandar Martinović iz SNS s odgovorom na pitanje gde je premijer:
• Premijer je tamo gde su poslanici. On nikada nije odbio odgovor ni na jedno pitanje. I uvek kada odgovara, opozicije nema. Zauzeti su ili beže. A skupštinski pravilnik je jasan. Poslednji četvrtak u mesecu određen je za odgovore Vlade na pitanja poslanika, ali, samo ako se tog dana održava sednica. Danas sednice nije bilo. Poslanika nema, osim ovih nekoliko koji su održali konferenciju. Kome da odgovara premijer? Ova slaba opozicija nije nam nikakva konkurencija. SNS će opet pobediti. ♦