Otkrivena laborotorija za proizvodnju droge

Otkrivena laborotorija za proizvodnju droge

23/02/2016 Off By
ilustracija

UKUPNA VREDNOST ZAPLENJENE DROGE PROCENJUJE SE NA TRI MILIONA DINARA.
U PRVOJ AKCIJI UHAPŠEN JE N.Ž. (1980), U ČIJOJ JE PORODIČNOJ KUĆI U OKOLINI VLADIMIRACA, POLICIJA PRONAŠLA LABORATORIJU SA 72 STABLJIKE OPOJNE DROGE MARIHUANE, VENTILATOR, TRI LAMPE, TERMOMETAR SA MERAČEM VLAŽNOSTI VAZDUHA, KAO I ŠEST KESA SA TRI KILOGRAMA OSUŠENE MARIHUANE, NAMENJENE TRŽIŠTU BEOGRADA


Info:PRESS BIRO MUPA

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu su u odvojenim akcijama uhapsili dve osobe i tom prilikom zaplenili laboratoriju za proizvodnju droge, tri kilograma marihuane, 440 grama heroina i 15 grama kokaina. Ukupna vrednost zaplenjene droge procenjuje se na tri miliona dinara.

U prvoj akciji uhapšen je N.Ž. (1980), u čijoj je porodičnoj kući u okolini Vladimiraca, policija pronašla laboratoriju sa 72 stabljike opojne droge marihuane, ventilator, tri lampe, termometar sa meračem vlažnosti vazduha, kao i šest kesa sa tri kilograma osušene marihuane, namenjene tržištu Beograda.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, u drugoj akciji uhapšen je I.B. (1992).

U stanu gde on neprijavljeno živi, pronađeno je i zaplenjeno 440 grama heroina, 15 grama kokaina, dve kese sa 540 grama smeše paracetamola i kofeina, koji služi za uvećanje mase heroina, kesica sa 70 grama benzokaina i kesica sa 15 grama lidokaina za uvećanje mase kokaina, tri vagice za precizno merenje sa tragovima opojnih droga, mikser i sito sa tragovima heroina.♦