Hrvatska: traže ostavku ministra nauke

Hrvatska: traže ostavku ministra nauke

21/02/2016 Off By

MINISTROVI NAZADNI STAVOVI KOSE SE I SA SAMIM STAVOM CRKVE KOJA JE KROZ PAPU FRANJU PRE DVIJE GODINE JOŠ JEDNOM STALA IZA NAUKE KADA JE REČ O NASTANKU SVEMIRA I EVOLUCIJI ŽIVOTA


Info: INDEX.HR

HRVATSKI ministar nauke, obrazovanja i sporta Predrag Šustar ismijan je u naučnoj zajednici nakon što je otkriveno kako smatra da je teorija evolucije “otvorena za debatu”.

Zbog toga što Šustar zastupa naučna stajališta koja je napustio i sam Vatikan, naučna zajednica u susedstvu zahteva da tek ustoličeni ministar podnese ostavku.
Sve je počelo otkrivanjem članka iz 2012. godine koji je Šustar napisao za Riječki teološki časopis, a u kojem je izneo stav da je pitanje evolucije i dalje otvoreno i da je inteligentni dizajn jednako vredan pažnje.
Ministrovi nazadni stavovi kose se i sa samim stavom Crkve koja je kroz papu Franju pre dvije godine još jednom stala iza nauke kada je reč o nastanku svemira i evoluciji života.
“Teorije evolucije i Velikog praska su tačne, a Bog nije mađioničar s čarobnim štapićem”, izjavio je papa Franjo.
Grupa hrvatskih naučnika među kojima je i Ivica Puljak – saradnik instituta CERN, smatra kako bi novi ministar zbog svoga neznanja, koje je i više nego šokantno, trebao što pre podnieti ostavku, piše Index.hr.♦