Izbeglička kriza: Merkelova bez kompasa

Izbeglička kriza: Merkelova bez kompasa

15/02/2016 Off By
dr. Hubertus Hoffmann

 

PREMA SLUŽBENIM STATISTIKAMA, PREKO 1,1 MILIJUNA MIGRANATA STIGLO JE U NEMAČKU TEKOM 2015. GODINE. NADALJE, TU JE JOŠ I OKO 400,000 MIGRANATA KOJI NISU REGISTROVANI I ŽIVE ILEGALNO U NEMAČKOJ


Info: AGENCIJE

NEMAČKA kancelarka Angela Merkel nalazi se pod sve većim pritiskom javnosti i političara zbog njenih poteza po pitanju izbegličke krize. U intervjuu za novinsku agenciju Sputnik osnivač njemačkog političkog lista Globalo, dr. Hubertus Hoffmann, rekao je kako je Merkel uvijek bila popularna zbog svog korak-po-korak pristupa i pragmatizma.

“No, sada je izgubila dodir sa stvarnošću, a to je nešto jako opasno. Svatko ko se usudi reći nešto drugačije biva izbačen. To je zapravo tipična pogreška koju čine ljudi koji postanu previše moćni”, rekao je nemački stručnjak.

Prema službenim statistikama, preko 1,1 milijuna migranata stiglo je u Nemačku tekom 2015. godine. Nadalje, tu je još i oko 400,000 migranata koji nisu registrovani i žive ilegalno u Nemačkoj.

“To je previše, mislim da Nemačka može apsorbirati između 200.000 i 250.000 godišnje, no to je maksimum”, rekao je Hoffmann ističući kako nema dovoljno ni smještaja ni posla za sve koji dolaze.♦