Coca-cola otvorila novi pogon za proizvodnju voćnih sokova

Coca-cola otvorila novi pogon za proizvodnju voćnih sokova

13/02/2016 Off By

ALEKSANDAR VUČIĆ POHVALIO JE RAD COCA COLE U PROŠLOJ GODINI. ONA JE U BUDŽET SRBIJE UPLATILA 7 MILIONA EVRA POREZA.- DANAS PIĆA OVE FIRME IZ ZEMUNA KUPUJU U CRNU GORU, BIH, MAKEDONIJU, HRTVATSKU, BUGARSKU, MEĐARSKU I MALTU


Info: RANKA ČIČAK

DANAS JE otvoren regionalni centar za proizvodnju sokova „Coca – cola Hellenic Srbija“. U Zemunu pred vratima ove velike fabrike , premijera Aleksandra Vučića dočekalo je nekoliko hiljada građana koji su hteli da ga pozdrave.

Na svečanosti posle otvaranja Premijer se zahvalio što je ovaj Centar Coka – cole napravljen u Beogradu umesto u Bugarskoj gde je bio planiran. Koštao je 4 miliona evra, dok je Coca cola Hellenic investirala više od 7 miliona evra za modernizaciju punionice u Zemunu. Danas pića ove firme iz Zemuna kupuju u Crnu Goru, BiH, Makedoniju, Hrtvatsku, Bugarsku, Međarsku i Maltu. Generalni direktor Coca cole – Hellenic u Srbiji Aleksandar Ružević kaže da je godišnji kapacitet centra 92 milioina litara. Instalirana je najnovija tehnologija u Evropi koja pakuje 7 hiljada litara na sat. Zahvaljujući njoj Next sokovi dobili najmoderniju ambalažu.
Aleksandar Vučić pohvalio je rad Coca cole u prošloj godini. Ona je u budžet Srbije uplatila 7 miliona evra poreza. Ukupna dodatna vrednost Coca cole ekonomiji Srbije dostiže čak 224 miliona evra. Novi regionalni centar zaposlio je 80 radnika, a 60 posto voća koje koristi je iz Srbije. Vučić je zahvalio Coca – coli što jabuke nabalja iz Pecke ii Osećine pa se našalio da će se Srbija potruditi da proizvodi i pomarandže.
Novinari su pitali kako će Vlada postupiti posle zahteva Haškog tribunala da se izruči Vojislav Šešelj. Premijer kaže da je tražio objašnjenje od Tribunala zašto gospodin Zdravko Tolimir nije pušten da se leči u Srbiji:
– Oni saopštavaju kako je Tolimir umro prirodnom smrću. Svi znamo da ga niko maljem nije tukao po glavi. Ali pitamo zašto nije pušten da se leči ovde?
– Pošto u odgovoru nije pomenuo Šešelja novinar Prve TV je insistirao tvrdeći kako je ministar unutrašnjih poslova već izjavio da je Haški zahtev uperen protiv Vlade pred izbore. Tek tada Premijer je rekao da mu ovaj zahtev nikako nije prijatan i da dolazi u nezgodnom trenutku:
– – Oni su, ne pitajući nikoga, iz čudnih politričkih razloga vratili jednoig našeg rađanina (misli na Šešelja) tvrdeći da je na smrt bolestan i da moramo da brinemo o njemu. Mi smo rekli da brinemo o svakom građaninu Srbije i da je svako dobrodošao. A onda su posle nekoliko meseci bez ikakvog razloga i bez ikakvog objašnjenja rekli – ajde sad nam ga vratite nazad. Izgleda da ono što smo smislili nije baš funkcionisalo.
– – Sada mnogi zlonamerno povlače tu temu jer ona zanimljivija za rušenje Vučića nego tema o smrti Tolimira, a za mene je tema o Tolimiru mnogo važnija. Čovek danas nije živ i tražimo objašnjenje i odgovornost za to. Čekamo taj odgovor. To je sve što ću vam u ovom trenutku reći. Srbija zna sve svoje obaveze, ali neke sudije iz Haga mora da podseća na njihove obaveze.
– Zatim je novinar N1 TV konkretno pitao Vučića hoće li isporučiti Šešelja ili ne. Hoće li uhapsiti Šešelja kako bi ga poslao u Hag, obzirom da je jasno da on tamo dobrovoljno neće otići.
– Premijer je odgovorio kako je on uvek nasmejan kad govori o napretku srpske privrede, a neki drugi su nasmejani kad govore o teškoćama na koje on nailazi:
– – Da vam pomognem. Način na koji se ponašaju prema Srbiji za nas predstavlja veliki problem. Ne mogu da objasnim ljudima u Srbiji kako je moguće da jedan čovek umre a da Hag ništa ne objasni. A da nam Hag kaže isporučićete ovog drugog čoverka tog i tog dana. I to u jeku predizborne kampanje. Da li da pomognemo desničarima, ili da rušimo sebe – šta god da kažem potpuno je svejedno. Tako da su oni koji su želeli da naprave problem Srbiji nedvosmisleno uspeli. Odgovor na ovo pitanje oko izručenja svi će prebaciti na moj sto. Doneću odluku.♦