Pitanja poslaniika: čija je TV Novi Pazar i kako se zaposlio Oliver Dulić?

Pitanja poslaniika: čija je TV Novi Pazar i kako se zaposlio Oliver Dulić?

11/02/2016 Off By

NEPOSREDNO PRE PRODAJE TV REBALANSOM GRADSKOG BUDŽETA, PORED 68 MILIONA EVRA PREDVIĐENIH ZA PROŠLU GODINU NA RAČUN TV UPLAĆENO JE JOŠ 16 MILIONA DINARA. POSLE TOGA REGIONALNA TELEVIZIJA JE PRODATA ZA 90 HILJADA EVRA – PET PUTA MANJE OD PRVOBITNE CENE


Info: RANKA ČIČAK

MUĆKE OKO TV NOVI PAZAR

Da li je Vlada tajno kupila Televiziju Novi Pazar ? Poslanik Enis Imamović traži da se o ovome izjasne Premijer i ministri policije i pravde. On je u aprilu i martu prošle godine već pitao ko to tako kupuje Televiziju Novi Pazar ali odgovor nije dobio:

– Pošto je kriminalna privatizacija nesmetano sprovedena do kraja, jasno je da su umešani najviši državni funkcioneri – ministar trgoviner i telekomunikacija, gradonačelnik Novog Pazara i njegov zamenik, direktor Televiuzije i direktor novopazarskog Zavoda za zapošljavanje. Oni su članovi fantomskog konzorciuma koji je kupio Terleviziju. Tako je vladajuća režimska stranka sama sebi prodala TV Novi Pazar. Vlada i Ministarstvo kulture su prvo ignorisali odluke Bošnjačkog nacionalnog veća o posebnom značaju ove Televizije za Bošnjake i molčbe da se TV ne privatizuje. Mimo svega oglašena je prodaja za iznos od 460 hiljada evra. U tu cenu su uračunali i socijalni proigram za višak zaposlenih koje je trbalo da isplati kjupac. Zatim je Koalicija u Novom Pazaru odlučila da se otpusti 51 radnik, a otpremnine isplati budžet grada. Neposredno pre prodaje TV rebalansom gradskog budžeta, pored 68 miliona evra predviđenih za prošlu godinu na račun TV uplaćeno je još 16 miliona dinara. Posle toga regionalna televizija je prodata za 90 hiljada evra – pet puta manje od prvobitne cene. Zatim stranke vladajućeg režima odlučuju da se privatizovanoj televiziji iz budžeta Novog Pazara svakog meseca isplaćuje 37.400 evra u naredne tri godine.
– – Na ovaj način će navodni kupci taj navodno uloženi novac povratiti za manje od tri meseca, a ostatak će završiti ili u njihovim džepovima, ili u partijskoj kasi.
– Imamović kaže da je ovo vrhunski primner organizovaog kriminala i traži da se o tome izjasni Tužilaštvo za organizovani kriminal.

OPET MUĆKAJU DULIĆ I PAJTIĆ

milan
– Predstavnik vladajuće koalicije, poslanik Milan Novaković pitao je Ministarstva zdravlja i Rada šta to opet mućkaju demokrate i kako je zaposlen Oliver Dulić na Klinici za ortopetsku hirurgiju i traumatologiji u Novom Sadu. Da li je bilo konkursa, da li je poštovana uredba o zabrani zapošljavanja:

– – Znamo da se vodi sudski postupak protiv dr Dulića i pitamo kako se onda zaposlio? Nezvanično doznajemo da je konkurisao na projektu u svojoj matičnoj bolnicvi u Subotici, ali je projerkat odbijen. Projekat mu je prihvatio Klinički centar Vojvodine gde jer direktor Urgentnog cerntra dr Vesna Pajtić supruga predsednika Vlade Vojvodine, Bojana. Upravnik Klinike za ortopediju, profesor dr Savić je podneo ostavku zbog tih mućki . Bahati Pajtić nezakonito udomljava kadrove DS.♦