Skupština Srbije: predizborna pitanja Premijeru

Skupština Srbije: predizborna pitanja Premijeru

09/02/2016 Off By
Blagoje Bradić
Info: RANKA ČIČAK

U TERMINU poslaničkih pitanja, danas su Blagoje Bradić i Balša Božović postavili nekoliko nezgodnih predizbornih pitanja.
Bradić pita: gospodione Vučiću, da li ćete sa istim obećanjima o privrednom preporodu Niša i izmeštanju pruge, ići i u novu kampanju, koja se priprema za dva meseca?
– Zašto, ni vi, gospodine Vučiću, a ni vaša SNS niste ništa uradili da se izmesti železnička pruga iz centra Niša? Da pruga ide kroz centar Beograda, to bi odmah bilo rešeno. Ove godine, uz sve mere stabilizacije, vi u budžetu imate 4 milijarde odvojene za Beograd na vodi, a za Niš nema ni pare. Ni mrdnuli niste dalje od obećanja koja ste davali 2012 godine Nišu. Stoga vas pitam, gospodione Vučiću, da li ćete sa istim obećanjima o privrednom preporodu Niša i izmeštanju pruge, ići i u novu kampanju, koja se priprema za dva meseca? Da li mislite da će vam građani Niša ponovo dati poverenje, kao 2012 i 2014. godine?

315861_balsa-bozovic-foto-g-sivacki_f– Balša Božović: zbog čega se SNS, na čelu s Premijerom, plaši izbora u Beogradu?
Balša Božović kaže da je gradonačrlnika Sinišu Malog pitao zašto u Beogradu neće biti izbora, a on odgovorio da to pitam Vučića:
– Zato pitam gospodina Vučića zbog čega se SNS, na čelu s Premijerom, plaši izbora u Beogradu? Više puta do sada se očekivala ostavka gradonačelnika Malog. Ne samo zbog afera koje nije objasnio, ne samo zbog katastrofalnog vođenja grada, jer je Beograd postao prvi grad u Evropi po korupciji, zagađenosti i po broju otpuštenih i poniženih građana. Znamo da u Beogradu samo vrh SNS živi bolje. Projekat Beograd na vodi je prevara veka. Jer, tamo neko sebi gradi šoping mol, kafanu i hotel. Da li je taj projekat jedini razlog da građani trpe poniženja još dve godine? Da li je moguće da svaki posao koji sprovodi Uprava grada Beograda, mogu da dobiju isključivo one firme čiji su vlasnici bliski SNS? Tako se samo jedna mala grupa ljudi obogatila, dok svi ostali žive u bedi. Sve se skoncentrrisalo na privatnog partnera SNS, gospodina Alabara, koji je od Beograda na vodi prisvojio zemljište vredno milijardu evra, dok građani Beograda imaju smanjene penzije i plate. Oni ne žele da žive u poniženju i naredne dve godine. Zato molimo predsednika Vučića da, kada već gradonačelnik Mali bez njega ne može da se odluči na ostavku, donese tu odluku umesto Malog, pa da idemo na izbore za grad Beograd.