Italijanski Radio Capital promoviše srpski turizam

Italijanski Radio Capital promoviše srpski turizam

09/02/2016 Off By

Novinari Lonely Planet i Radio Capital iz Rima u organizaciji TOS-a borave u Srbiji u periodu od 6.-13. februara. U okviru ove posete imaće priliku da obiđu: Beograd, Novi Sad, Frušku Goru, Sremske Karlovce, manastire Žiču i Studenicu, Kraljevo i planinu Kopaonik


Info: SANDRA VLATKOVIĆ

 

TURISTIČKA organizacija Srbije u sklopu svojih redovnih aktivnosti na promociji Srbije kao turističke destinacije na italijanskom tržištu, organizovala je dolazak novinara svetski poznatog turističkog vodiča Lonely Planet, kao i najslušanije radio stanice u Italiji – Radio Capital iz Rima, a u cilju realizacije projekta „Live In Serbia“.

Ovaj projekat „Live in Serbia“ podrazumeva svakodnevno kreiranje jednosatnog radio programa, koje novinari ove italijanske radio stanice pripremaju u Srbiji i emituju u saradnji sa kolegama iz RTV Vojvodina i Radio Beograda 202. „Live in Serbia“ služi promociji turističke ponude naše zemlje, a pogotovo destinacija sa kojih emituje svoj program. Program Radio Capital je emitovan sa Kopaonika, danas i sutra iz Novog Sada, dok će u četvrtak i petak emisija biti emitovana iz Beograda.

Novinari Lonely Planet i Radio Capital iz Rima u organizaciji TOS-a borave u Srbiji u periodu od 6.-13. februara. U okviru ove posete imaće priliku da obiđu: Beograd, Novi Sad, Frušku Goru, Sremske Karlovce, manastire Žiču i Studenicu, Kraljevo i planinu Kopaonik.

Lonely Planet je najprodavaniji turistički vodič u Italiji, a Radio Capital prati dnevno blizu dva miliona slušalaca i deo je „Gruppo Editoriale Espresso“, največe izdavačke kuće, u čijem sastavu je televizija, kao i mnogi drugi elektronski i štampani mediji u Italiji.

Tokom boravka italijanskih novinara u Srbiji, svi štampani i elektronski mediji iz pomenute medijske grupe promovišu emisiju koja se emituje iz naše zemlje i pozivaju slušaoce da se upoznaju sa turističkom ponudom Srbije. U današnjem izdanju „La Repubblica“, najčitanijem dnevnom listu u Italiji, danas je objavljena najava ove emisije.

Lonely Planet veoma je aktivan na svim društvenim mrežama ( twitter – 30k pratilaca i Facebook – 41k lajkova), i koristi ove kanale da svakog dana pojačano promoviše emisiju „Live in Serbia“ kroz svoje naloge, a time i Srbiju.
Dosad su ove emisije išle direktno iz Švajcarske, Singapura, Austrije, Meksika, Argentine, Madjarske, Škotske, Australije, Južne Afrike.♦