Ko je i zašto zataškao obradu pokvarenog mesa u klanicama “Matijević”?

Ko je i zašto zataškao obradu pokvarenog mesa u klanicama “Matijević”?

06/02/2016 Off By

Radnik Klnice Mihajlo Čepi je objasnio kako teče proces iskorištavanja pokvarenog mesa: – Doslovno sve što je vraćeno, što je sa isteklim rokom, sve što smrdi i što se nije prodalo se zamrzava i stoji u komorama i čeka na dalju preradu


Info; AGENCIJE

OROCURILE tajne snimke iz fabrike mesa: “Sve što smrdi, čemu je istekao rok trajanja… sve se melje”. U Srbiji je radnik mesne industrije ‘Matijević’ Mihajlo Čepi izazvao poplavu reakcija kada je objavio snimke iz fabrike koje pokazuju da njegov poslodavac prodaje pokvareno meso i da se meso kojem je istekao rok trajanja koristi za izradu viršli i drugih mesnih prerađevinama, piše Novisad.com.

Snimci su još 22. januara dostavljeni Tužilaštvu za organizirani kriminal kao dokaz da Matijević svesno ugrožava zdravlje građana Srbije. Radnik je također upozorio da se isto događa i u drugim srpskim fabrikama mesne industrije poput “Neoplante”, “Karneksa” i “Zlatiborca”.
Čepi je objasnio kako teče proces iskorištavanja pokvarenog mesa: – Doslovno sve što je vraćeno, što je sa isteklim rokom, sve što smrdi i što se nije prodalo se zamrzava i stoji u komorama i čeka na dalju preradu. Dodaje se češnjak da se ne bi dalje kvarilo, a ako je pokvareno ispere se kiselinom, a koristi se i boja za meso. To se dodaje u salame i dimljenu robu makar je zakonom zabranjeno u EU i Srbiji. Kada dođe inspekcija, koja se prethodno mora najaviti, sve to se sakrije.♦