Izbglička kriza – teški dani za Angelu Merkel

30/01/2016 Off By

Kancelarka Merkel, kaže Maaz, ugledni nemački psihijatar, toliko odbija da prizna da je pogrešila oko izbegličke krize da je “izgubila kontakt sa stvarnošću”. Maaz kancelarku Merkel opisuje kao osobu koja želi ugoditi drugima kako bi zadobila njihovo priznanje jer je njeno samopoštovanje jako nisko


HANS-JOACHIM MAAZ, ugledni nemački psihijatar, tvrdi da je nemačka kancelarka Angela Merkel narcisoidna, piše Daily Mail, prenosi 24 sata.

– Njeno odbijanje da obuzda migrante možda su dokaz mentalnog sloma – smatra Maaz.

Kancelarka Merkel, kaže Maaz toliko odbija da prizna da je pogrešila oko izbegličke krize da je “izgubila kontakt sa stvarnošću”. Maaz kancelarku Merkel opisuje kao osobu koja želi ugoditi drugima kako bi zadobila njihovo priznanje jer je njeno samopoštovanje jako nisko.
– Osobe koje streme tome da budu najbolje hrane se uspehom i pohvalama i bore se s tim da prihvate kritiku – kaže Maaz koji u tu vidi i Angelu Merkel. Misli da je njena odluka da otvori granice bila čisto emocionalna i da je pohvala koje je dobila da je postupila humano dalje “hranila” njen narcizam.
– Baš zato sad ne može da prizna da je njen humanitaran gest bio pogrešan – kaže Maaz.
Ako Merkelova tako nastavi, smatra  Maaz preti joj psihički slom.
U Nemačku je prošle godine ušlo više od milion izbeglica. To je izazvalo bes neofašista koji sve češće napadaju migrante. Napadi su se pojačali posle novogodišnje noći u kojoj su izbeglice u brojnim nemačkim gradovima napadali žene. Cela situacija uzdrmala je Merkelovu.
Popularnost počela je da joj pada, a i neki njeni saradnici ne slažu se s njenom politikom prema izbeglicama. U martu su u Njemačkoj lokalni izbori i tada će se videti kolika je snaga Angele Merkel. Neki analitičari misle da bi Merkelova, ako rezultati budu loši za njenu Uniju, trebala da se povuče. ♦