Vujović v.d ministra odbrane

30/01/2016 Off By

Premijer je poslao pismo Narodnoj skupštini sa zahtevom da se vanredno zasedanje, na koje će biti razmatrano razrešenje ministra odbrane Bratislava Gašića, održi 5. februara


 

PREMIJER Aleksandar Vučic,́ na današnjoj sednici, upoznao je članove Vlade sa pismom koje je uputio Narodnoj skupštini Republike Srbije sa zahtevom da se vanredno zasedanje Skupštine, na koje će biti razmatrano razrešenje ministra odbrane Bratislava Gašića, održi 5. februara.

Vučić se zahvalio ministru Gašiću na veoma dobrim rezultatima i u pogledu borbene gotovosti naše vojske, odnosno operabilne funkcionalnosti naše vojske, kao i u razvoju namenske industrije, ali smatra da u javnom diskursu Srbije reči koje je upotrebio ne mogu i ne smeju da budu ponovljene u budućnosti.

Premijer Vučić ovlastio je ministra finansija Dušana Vujovića da vrši ovlašćenja ministra odbrane do izbora novog ministra.

Vlada Republike Srbije izdvojila je 500.000 evra da se, na Donatorskoj konferenciji koja će se održati u Londonu 4. februara, dodeli preko Unicefa za decu Sirije.♦