Šid: Uhapšen organizator kriminalne grupe proizvođača droge

Šid: Uhapšen organizator kriminalne grupe proizvođača droge

26/01/2016 Off By

 

Osumnjičeni N.Š. je, uz krivičnu prijavu, priveden Tužilaštvu za organizovani kriminal, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga


Info: PRESS BIRO MUPA

 

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, danas su uhapsili N.Š (1972) iz Šida, organizatora kriminalne grupe koja se bavila proizvodnjom i distribucijom većih količina modifikovane marihuane – skanka.

Policija je tokom dosadašnjeg rada, u tri odvojene akcije, zaplenila 74,1 kilogram skanka.

U dve akcije, koje su realizovane 13. oktobra 2015. godine, na teritoriji Beograda i Sremske Mitrovice pronađene su laboratorije za sušenje, merenje i prepakivanje skanka, koji je proizveden u prirodnim uslovima na otvorenom prostoru. Tom priulikom, uhapšeno je osam osoba i zaplenjeno 63,5 kilograma skanka.

Dan kasnije, 14. oktobra prošle godine, na području Kragujevca uhapšena je jedna osoba kod koje je pronađeno 10,6 kilograma skanka, namenjenog za uličnu prodaju na ilegalnom tržištu Srbije.

Osumnjičeni N.Š. je, uz krivičnu prijavu, priveden Tužilaštvu za organizovani kriminal, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Hapšenjem N.Š. zaokružen je rad na dokazivanju kriminalnih aktivnosti ove desetočlane organizovane kriminalne grupe, koja se na teritoriji Srbije bavila proizvodnjom i prodajom modifikovane marihuane -skank’, čija je vrednost na ilegalnom tržištu preko 200.000 evra.♦