MUP: počela obuka budućih privatnih detektiva

MUP: počela obuka budućih privatnih detektiva

18/01/2016 Off By

Načelnica Odeljenja za praćenje i nadzor poslova privatne bezbednosti, privatnog obezbeđenja i detektivske delatnosti, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Nataša Ignjatović istakla je da će se kroz obuku detektivska delatnost staviti u zakonske okvire i postići puna pravna sigurnost građana

Info: PRESS BIRO MUPA

PRVI krug obuke i osposobljavanja fizičkih lica za obavljanje detektivske delatnosti, koja ima za cilj da kroz proces obučavanja, sprovođenja ispita i licenciranja Srbija dobije obučene detektive, počeo je danas u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Načelnica Odeljenja za praćenje i nadzor poslova privatne bezbednosti, privatnog obezbeđenja i detektivske delatnosti, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Nataša Ignjatović istakla je da će se kroz obuku detektivska delatnost staviti u zakonske okvire i postići puna pravna sigurnost građana.

Ministarstvao unutrašnjih poslova, kako je navela Ignjatovićeva, opredelilo je iskusne i stručne predavače, koji će kandidatima preneti znanja iz detektivske delatnosti, krivično pravne regulative, kriminalističko obaveštajnih poslova i svih drugih oblasti potrebnih za obavljanje detektivske delatnosti.

Poželevši kandidatima dobrodošlicu, Ignjatovićeva je istakla da je privatni sektor bezbednosti, čiji je deo i detektivska delatnost, nezaobilazan činilac u opštoj bezbednosti građana i imovine.

U skladu sa Zakonom o detektivskoj delatnosti Ministartsvo unutrašnjih poslova obavlja obuku, sprovodi stručni ispit i nadzor nad obavljanjem detektivske delatnosti.

Prvu obuku, koja je danas počela, proći će 16 kandidata i ona će trajati 12 dana, ukupno 80 nastavnih časova. Obuke će biti sprovođene najmanje dva puta godišnje u zavisnosti od broja prijavljenih za njeno pohađanje.♦