Svađe u RS: Ivanić: Neću da se takmičim u primitivizmu s Dodikom

Svađe u RS: Ivanić: Neću da se takmičim u primitivizmu s Dodikom

15/01/2016 Off By

Ivanić je na pres-konferenciji u Banjoj Luci rekao da Dodik nema šta da kaže kuda ide RS, već se služi najgornim mogućim rečnikom, ali da neće da se s njim takmiči u „primitivizmu“, ali će o bitnim pitanjima dati svoje stavove

Info: FENA

ČLAN Predsedništva BiH Mladen Ivanić optužio je danas predsednika RS-a i SNSD-a Milorada Dodika da, umesto da zagovara jedinstvo u RS-u, pravi određeni rijaliti šou i sukobe, u kojem on neće da učestvuje, jer ima mnogo ozbiljnijeg posla s kojim treba da se bavi.

Ivanić je na pres-konferenciji u Banjoj Luci rekao da Dodik nema šta da kaže kuda ide RS, već se služi najgornim mogućim rečnikom, ali da neće da se s njim takmiči u „primitivizmu“, ali će o bitnim pitanjima dati svoje stavove.
– Neću učestvovati u podeli srpskog naroda, jer je interes stabilnost i ekonomski napredak, a politika koju vodi Dodik ide prema sukobima – rekao je Ivanić navodeći da želi mir u BiH i dobre odnose zemlje sa susedima.
Komentarišući učestale Dodikove optužbe prema Savezu za promjene, Ivanić je istakao da „samo nepristojan i nevaspitan čovek može Srbe deliti na dan Božića i Dan RS“.
Odbacio je Dodikove tvrdnje da nije reagovao prilikom predlaganje britanske rezolucije o Srebrenici, ističući da je dao ogroman doprinos da se ta rezolucija ne usvoji, jer je svojim pismom koje je uputio evropskim zvaničnicima pokazao da svi o tom pitanju u BiH ne misle isto.