Uhapšen varalica i falsifikator

Uhapšen varalica i falsifikator

14/01/2016 Off By

Građanima koji su se javljali na oglas, lažnim prikazivanjem ovih činjenica i predstavljajući se kao Dejan, Dragan, Goran, Ilija i Tomislav, tražio je da, na ime taksi za radne vize i troškova sklapanja ugovora o pozajmici, uplate izvesnu sumu novca na tekuće račune žena čije je kartice u međuvremenu uzeo. Nakon uplate osumnjičeni je podizao novac na bankomatima.

Uhapšen varalica i falsifikator

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su Z. J. (1968) iz Smedereva, zbog postojanja osnova sumnje da je na području Beograda i drugim gradovima u Srbiji, izvršio veći broj krivičnih dela prevare, kao i krivično delo falsifikovanje isprave.

Sumnja se da je krivična dela vršio tako što je prvo davao oglase na jednoj televiziji, a potom je ženama koje su se javile obećavao radne vize u Austriji i Nemačkoj. Zauzvrat je od njih tražio da otvore tekuće račune na svoje ime u jednoj banci i da mu daju platne kartice kako bi mu na njih stizale uplate drugih klijenata.
Nakon toga je na jednom sajtu i u raznim štampanim medijima na republičkom i lokalnom nivou, predstavljajući se kao vlasnik hotela u Bregencu u Austriji i direktor građevinskog preduzeća „Tim gradnja“ u Nemačkoj, davao oglase u kojima je nudio zaposlenja, radne vize i pozajmice sa kamatnom stopom od 3 do 4 posto na godišnjem nivou. Građanima koji su se javljali na oglas, lažnim prikazivanjem ovih činjenica i predstavljajući se kao Dejan, Dragan, Goran, Ilija i Tomislav, tražio je da, na ime taksi za radne vize i troškova sklapanja ugovora o pozajmici, uplate izvesnu sumu novca na tekuće račune žena čije je kartice u međuvremenu uzeo. Nakon uplate osumnjičeni je podizao novac na bankomatima.
Prilikom hapšenja, policija je kod osumnjičenog pronašla falsifikovane isprave na tuđe ime, sa fotografijom Z.J.
Do sada je na ovaj način oštećeno 20 građana, a policija sumnja da je broj oštećenih veći, pa ih poziva da se jave Policijskoj stanici Čukarica na telefone 011/3052-342 ili 011/300-3004♦