Afera “Vila Milorada Dodika: novi prilozi

Afera “Vila Milorada Dodika: novi prilozi

10/01/2016 Off By

Projekt sa rudarskim kopom u Gacku je propao, ali ne i veze Dodika i Obradovića. Dodik 2007. postaje vlasnik polovine vile koju je ČEZ kupio upravo na ime Obradovića. Prema podacima iz zemljišnih knjiga, radi se o stanu površine 340 kvadrata, s garažom od 45 kvadratnih metara. Obradoviću je ostao stan od 460 kvadrata i garaža

Info:TV1

DA je predsednik Republike Srpske vlasnik stana u luksuznoj vili u elitnom beogradskom naselju Dedinje do sada se samo nagađalo. TV1 večeras je objavila dokaz da je Milorad Dodik vlasnik vile, ali i dokaz da je vilu kupio od jednog od ključnih aktera jedne od najvećih afera u RS-u – aktuelnog direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandra Obradovića.

Zajedno su radili u poslu između RS-a i češkog ČEZ-a koji je na kraju rezultirao propadanjem rudnika i termoelektrane Gacko, ali i luksuznom vilom koju danas dele.
Luksuzna vila na Dedinju, prema gruntovnom listu, nalazi se u Ulici Vaska Pope, u beogradskoj Opšini Savski Venac. Prethodni vlasnik je još jedno poznato ime – aktuelni direktor Elektroprivrede Srbije, Aleksandar Obradović, prenela je TV1 u Dnevniku.
Obradović je bivši direktor predstavništva ČEZ-a u Srbiji, te Novih elektrana Republike Srpske – NERS, firme koju su zajedno osnovale elektroprivredna preduzeća Češke i RS-a. NERS je trebao da otvori novu elektranu, da obnovi postojeću i da otvori novi rudarski kop u Gacku, no na kraju se sve završilo još jednom velikom aferom.

standodik
Projekt je propao, ali ne i veze Dodika i Obradovića. Dodik 2007. postaje vlasnik polovine vile koju je ČEZ kupio upravo na ime Obradovića. Prema podacima iz zemljišnih knjiga, radi se o stanu površine 340 kvadrata, s garažom od 45 kvadratnih metara. Obradoviću je ostao stan od 460 kvadrata i garaža.
Od ranije se zna da je Dodik stan kupio u maju 2007. za 750 hiljada evra, i to u gotovini, a da je tek godinu kasnije kupovinu pokušao pokriti kreditom od Pavlovića banke. Advokat Slobodana Pavlovića, vlasnika Pavlović banke, Duško Tomić za TV1 je nedavno izjavio da je Milorad Dodik ugovor o privatnom kreditu overio pečatom Vlade RS.