Zdravlje:Tamna čokolada štiti od raka gušterače

Zdravlje:Tamna čokolada štiti od raka gušterače

07/01/2016 Off By

Naučnici sa Sveučilišta u Indiani otkrili su kako hrana bogata magnezijem, ili dodatak magnezija prehrani, uvelike pomaže pri sprečavanju bolesti

Info: AGENCIJE

TAMNA čokolada štiti od jedne od najtežih vrsta raka, objavili su naučnici. Naime, prema njihovim istraživanjima tamna čokolada oslobađa magnezij koji može pomoći pri prevenciji raka gušterače.

Tako uživanje u čokoladi može značiti puno više od zadovoljstva koje nam ta poslastica daje, ono može pomoći zdravlju.

Naučnici sa Sveučilišta u Indiani otkrili su kako hrana bogata magnezijem, ili dodatak magnezija prehrani, uvelike pomaže pri sprečavanju bolesti.

Jedan od voditelja istraživanja dr. Ka He tvrdi kako je rak gušterače jedinstven i razlikuje se od drugih rakova.

– Petogodišnja stopa preživljavanja je uistinu niska stoga je potrebno preventivno delovati na taj rak i otkriti kako ga se može spriječiti – rekao je.

Istraživanjem koje je provedeno na 66.000 muškaraca i žena u dobi od 50 do 76 godina otkrivena je uska povezanost između unosa magnezija u organizam i raka gušterače. Dokazano je kako se unosom svakih 100 miligrama magnezija dnevno smanjuje za 24 posto mogućnost pojave raka.

Stoga, ako ne želite unositi magnezij putem tableta, možete ga unijeti tamnom čokoladom. Naime, u 100 grama tamne čokolade nalazi se čak 300 miligrama magnezija.♦