Veljović odlazi u penziju – Rebić v.d direktora policije

Veljović odlazi u penziju – Rebić v.d direktora policije

31/12/2015 Off By

Rešenjem Vlade Republike Srbije, Milorad Veljović će od 1. januara 2016. obavljati posao savetnika predsednika Vlade za pitanja regionalne i nacionalne bezbednosti


POŠTO je ispunio uslove za penzionisanje, Vlada razrešila dužnosti Milorada Veljovića. Za vršioca dužnosti direktora policije izabran Vladimir Rebić.

Rešenjem Vlade Republike Srbije, Milorad Veljović će od 1. januara 2016. obavljati posao savetnika predsednika Vlade za pitanja regionalne i nacionalne bezbednosti.
U saopštenju Vlade se navodi da je Vlada na današnjoj sednici razrešila dužnosti Veljovića poštujući Zakon o policiji, po kome je on ispunio sve zakonske uslove za penzionisanje.
Veljović je rođen 1958. u mestu Svilanovo u opštini Novi Pazar. Završio je Pravni fakultet 1983. godine.
U Sekretarijatu unutrašnjih poslova u Kragujevcu počeo je da radi 1986. godine na poslovima suzbijanja kriminaliteta.
Veljović je 2000. postavljen na mesto načelnika Odeljenja za unapređenje operativnog postupanja i kontrolu zakonitosti u radu u Upravi kriminalističke policije.
Od sredine 2003. do februara 2005. godine bio je pomoćnik načelnika i načelnik Odeljenja u Službi generalnog inspektora Resora javne bezbednosti (RJB), a na mesto načelnika Uprave kriminalističke policije je postavljen u maju 2005. godine.
Unapređen je u čin general-majora u martu 2006. godine, a 15. juna te godine je odlukom Vlade imenovan za prvog direktora policije u njenoj istoriji.
Veljovićev mandat na tom mestu je trajao pet godina i istekao je u junu 2011. godine.
On je ostao na toj dužnosti, a Vlada ga je reizabrala na istu funkciju posle skoro dve godine u martu 2013. godine.♦