Reagovanje Vučića na izjavu ambasadora Kirbija

25/12/2015 Off By

Vučić je rekao da stav ambasadora Kirbija nije prevelika novost, budući da su SAD priznale nezavisnost Kosova još 2008. godine, ali da to za nas “nikad nije lako da pročitamo”


Info: AGENCIJE

PREMIJER Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija poštuje politiku SAD, ali da Srbija ima svoju politiku, zbog čega nam, kako je primetio, “nikad nije lako da pročitamo” da Kosovo treba da bude u Ujedinjenim nacijama

“Sve što jutros mogu da kažem jeste da za nas nije lako da kao mala zemlja pružimo odgovor na ono što je Kirbi rekao, sve što mogu na to da kažem i da odgovorim – to je da Srbija ima svoju politiku. Mi poštujemo politiku SAD, oni su svetska velesila, ali mi imamo svoju politiku i držimo se svoje politike”, rekao je Vučić.

On je rekao da stav ambasadora Kirbija nije prevelika novost, budući da su SAD priznale nezavisnost Kosova još 2008. godine, ali da to za nas “nikad nije lako da pročitamo”.

Normalizacija odnosa Beograda i Prištine podrazumeva članstvo Kosova u UN, izjavio je sinoć ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi.♦