Od 1. januara TV pretplata 150 dinara

Od 1. januara TV pretplata 150 dinara

23/12/2015 Off By

U periodu od 1. januara do 31. decembra sledeće godine javni medijski servisi delimično će se finansirati iz budžeta Srbije, a delimično iz takse koja će iznositi 150 dinara, a biće naplaćena preko računa za utrošenu električnu energiju, što obezbeđuje visoki stepen naplate takse, predviđeno je predloženim zakonom


Info: AGENCIJE

VLADA Srbije nije prihvatila nijedan amandman poslanika na predloženi zakon o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, koji predviđa da taksa za RTS i RTV iznosi 150 dinara i da je građani plaćaju kroz račune za struju.

Stav da se ne prihvati nijedan od 47 amandmana podržao je i skupštinski Odbor za kulturu i informisanje na današnjoj sednici.
U periodu od 1. januara do 31. decembra sledeće godine javni medijski servisi delimično će se finansirati iz budžeta Srbije, a delimično iz takse koja će iznositi 150 dinara, a biće naplaćena preko računa za utrošenu električnu energiju, što obezbeđuje visoki stepen naplate takse, predviđeno je predloženim zakonom.
Sredstva od uplaćene takse na području Srbije van teritorije Vojvodina biće prihod RTS, dok će 70 odsto sredstava uplaćenih na teritoriji Vojvodine ići RTV, a ostatak RTS.
Za sprovođenje zakona obezbeđena su sredstva, a stupiće na snagu dan posle objavljivanja u Službenom glasniku, kako bi se odmah obezbedili uslovi za nesmetan rad javnog servisa i obavljanja njihove delatnosti koja je u funkciji javnog interesa.♦