U Makedoniji pronađena oprema za izradu lažnih dokumenata

U Makedoniji pronađena oprema za izradu lažnih dokumenata

21/12/2015 Off By

Policija je pronašla i oduzela oko dva kilograma praškaste materije, 78 pancirnih prsluka, sekače i prese za hartiju, aparat za obradu plastike, folije sa amblemima, fotokopije putnih isprava, lične karte i vozačke dozvole stranih država


Info: AGENCIJE

MAKEDONSKA policija pronašla je tokom pretresa jedne kuće u Skoplju opremu za izradu lažnih dokumenata.

Pretres je izvršen po nalogu sudije u kući jednog od trojice uhapšenih krajem protekle sedmice, nakon što je otkrivena radionica za izradu falsifikovanih ličnih karata i drugih dokumenta.
Policija je pronašla i oduzela oko dva kilograma praškaste materije, 78 pancirnih prsluka, sekače i prese za hartiju, aparat za obradu plastike, folije sa amblemima, fotokopije putnih isprava, lične karte i vozačke dozvole stranih država.
Oduzeta je i kompjuterska oprema, bankarska dokumenta na stranim jezicima, nekoliko štampača i drugo, saopšteno je iz makedonskog MUP-a.
Makedonsko tužilaštvo saopštilo je krajem protekle sedmice da je u Skoplju otkrivena radionica za izradu ličnih dokumenata tokom istrage pokrenute na osnovu informacija koje je novinar Oliver Spasovski predao MUP-u.
Tada je saopšteno da je riječ o obimnom materijalu, opremi i aparaturi koja se koristi za izradu lažnih ličnih karata i drugih dokumenata♦