Sirijac kojeg je srušila mađarska novinarka traži pomoć premijera Španije

Sirijac kojeg je srušila mađarska novinarka traži pomoć premijera Španije

19/12/2015 Off By

Osama Abdul Mohsen, koji je bio nogometni trener u Siriji pre rata, došao je u Španiju 17. septembra kako bi počeo novi život radeći u Nacionalom centru za obuku trenera smeštenom u Getafeu


Info: AGENCIJE

OSAMA Abdul Mohsen iz Sirije, kojem je mađarska novinarka u seprembru podmetnula nogu dok je bežao pred policijom, i koji sada živi u Španiji, poslao je pismo španskom premijeru Marijanu Rahoju.

Osama Abdul Mohsen i pismu traži da mu premijer pomogne da prebaci iz Turske njegovu suprugu i dvoje dece jer im španska ambasada u Ankari nije odobrila ulazak u zemlju, a njemu se ne javlja na telefonske pozive. Premda je zahvalio što mu je dopušten boravak u Getafeu, južnom predgrađu Madrida, zajedno s dvojicom sinova, ističe da se ambasada Španije u glavnom gradu Turske loše odnosi prema njemu, odnosno ne odgovara mu na pozive i pisma.
“Moj sin Zaid plače svake noći jer želi videti majku koju nije vidio dve godine. Molim vas i preklinjem kao ljudsko biće da naložite izdavanje vize mojoj porodici kako bi smo praznike mogli da provedemo zajedno“, piše u pismu španskom premijeru kojeg u nedjelju čekaju parlamentarni izbori. Osama Abdul Mohsen, koji je bio nogometni trener u Siriji pre rata, došao je u Španiju 17. septembra kako bi počeo novi život radeći u Nacionalom centru za obuku trenera smeštenom u Getafeu. U Madrid je doputovao iz Minhena zajedno sa sedmogodišnjim sinom Zaidom i 18-godišnjim sinom Mohammadom. Mohsen je 8. septembra, sa Zaidom u naručju, bežao pred kordonom mađarske policije na granici sa Srbijom kada ga je mađarska novinarka Petra László saplela nogom nakon čega je pao. Snimak je obišao svet, a novinarka dobila otkaz.