LSV podržava pravo Crne Gore da odlučuje o svojoj sudbini

LSV podržava pravo Crne Gore da odlučuje o svojoj sudbini

18/12/2015 Off By

Liga socijaldemokrata Vojvodine poručuje Ruskoj Federaciji da je Srbija suverena država, a da je mešanje naše zemlje u odluke svojih suseda, nedopustivo


Info: BOJAN KOSTREŠ generalni sekretar LSV

LIGA socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje izjavu predsednika Donjeg doma ruskog parlamenta Sergeja Nariškina, koji je od predsednice Narodne Skupštine Republike Srbije Maje Gojković zatražio da naš parlament utiče na crnogorski, kako bi zvanična Podgorica odustala od ulaska u NATO.

Ovakva huškačka izjava je još jedna u nizu izjava ruskih zvaničnika koji se neretko ponašaju kao da je Srbija njihova gubernija. U nedavnoj prošlosti tako se usred Beograda ponašao i jedan ruski ambasador.
Liga socijaldemokrata Vojvodine poručuje Ruskoj Federaciji da je Srbija suverena država, a da je mešanje naše zemlje u odluke svojih suseda, nedopustivo.
Ako on misli da je normalno mešati se u tuđe poslove, kao što to Ruska Federacija radi u Ukrajini, onda je u grdnoj zabludi.
Nadamo se da je ove osnovne principe svom sagovorniku stavila do znanja i predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković.
Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava suvereno pravo Crne Gore da odlučuje o sopstvenoj sudbini.
Upozoravamo da je ne tako davno zvanični Beograd organizovao različite pritiske da bi onemogućio Crnu Goru da postane samostalna. Podsećamo, takođe, i da je politika mešanja Srbije u unutrašnje stvari bivših jugoslovenskih republika uvukla ovu zemlju u četiri rata u roku od osam godina i da se na kraju završila ratom sa celim svetom.
Nadamo se da će biti dovoljno političke mudrosti da Srbija ne dozvoli da joj Rusija nametne ulogu remetilačkog faktora na Zapadnom Balkanu.♦