Skupština Srbije: I Šutanovac vređa žene – ali po partijskoj osnovi

Skupština Srbije: I Šutanovac vređa žene – ali po partijskoj osnovi

10/12/2015 Off By

 


Posle današnje rasprave oko tvitovanja  opozicionog poslanika Dragana Šutanovca na račun  jedne poslanice vladajuće stranke, zaposlene u Skupštini,  sledili su odgovori   o tome koliko je partijskih kadrova, ljubavnica i prijatelja  i rođaka bivšeg režima zaposleno  i još se nalazi u Skupštini Srbije


 

Info: RANKA ČIČAK

RASPRAVA o amandmanima na Budžet Srbije ima danas mnogo prekida i problema zbog prepiranja pozicije i opozicije. Teme svađa nemaju mnogo veze sa ciframa  Budžeta, one se svode na sve što može da uvredi, ponizi ili bilo kako drukčije da odugovlači vreme.

Posle današnje rasprave oko tvitovanja  opozicionog poslanika Dragana Šutanovca na račun  jedne poslanice vladajuće stranke, zaposlene u Skupštini,  sledili su odgovori   o tome koliko je partijskih kadrova, ljubavnica i prijatelja  i rođaka bivšeg režima zaposleno  i još se nalazi u Skupštini Srbije.

Milan Babić je rekao da je napadom Šutanovca na  članicu SNS povređeno dostojanstvo svih žena i cele Skupštine:

– Šutanovac nastavlja da vređa ženu samo  zato što je ona član SNS. Od kada se žene u Srbiji dele samo po političkoj pripadnosti? Na žalost, Šutanovac je još poslanik, iako mu je mesto na pašnjaku. Za našu koleginicu kaže da je na volšeban način zaposlena u Skupštini.Upravo je on na volšeban način stigao u Skupštinu, pa sada poslanike  drugih partija naziva đubretom. Nedostojno je da žene u Skupštini dele istu  prostoriju sa čovekom koji ih mrzi i upućuje im nedostojne poruke preko društvenih mreža. To je uvreda i za sve žene u Srbiji.

Više poslanika iz SNS, među kojima i Đukanović, tražilo je da se Šutanovcu oduzme poslanički mandat. Svađe se nastavljaju, ali opšte je uverenje da će do kraja ove nedelje Budžet biti usvojen.♦