Na graničnom prelazu Gradina otkriveni šverceri droge

Na graničnom prelazu Gradina otkriveni šverceri droge

06/12/2015 Off By

 


„Policija je uhapsila dvojicu državljana Srbije iz Novog Pazara E. I. (1986) i S. U. (1980). Sumnja se da su oni deo organizovane kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem narkotika iz Turske u Srbiju, a oni će, uz krivičnu prijavu, biti predati Tužilaštvu za organizovani kriminal“ objasnio je ministar Nebojša Stefanović


 

droganedelja

Info: PRESS BIRO MUP-A

MINISTAR unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala prekinuli još jedan veliki međunarodni lanac krijumčarenja narkotika, tako što su na graničnom prelazu Gradina u kamionu novopazarskih registarskih oznaka pronašli 16,13 kilograma heriona.

Kako je objasnio ministar, to je jedna od najvećih zaplena ovog narkotika na teritoriji Republike Srbije, a rezultat ove realizacije je ogroman višemesečni rad pripadnika SBPOK-a.
„Policija je uhapsila dvojicu državljana Srbije iz Novog Pazara E. I. (1986) i S. U. (1980). Sumnja se da su oni deo organizovane kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem narkotika iz Turske u Srbiju, a oni će, uz krivičnu prijavu, biti predati Tužilaštvu za organizovani kriminal“ objasnio je Stefanović.
Ministar je dodao da je heroin bio zapakovan u 15 paketa, a pronađen je u fabrički napravljenim šupljinama u kabini kamiona.
„Prvi rezultati analize govore da je reč o heroinu odlične čistoće, što znači da se pre ulične prodaje mogao pomešati sa drugim supstancama i da mu se masa uveća za četiri do pet puta“ rekao je Stefanović.
On je istakao da su zaplene narkotika u poslednjih godinu i po dana izuzetno porasle i da je policija oduzela više od četiri tone različitih opijata.
„Suzbijanje trgovine drogom trenutno predstavlja jednu od najuspešnijih aktivnosti policije, gledajući proteklih nekoliko decenija. Samo pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala tokom ove godine zaplenili su 9 kilograma kokaina, 38 kilograma heroina, 65 kilograma ekstazija i 107 kilograma marihuane“ istakao je Stefanović i dodao da policija naporno i požrtvovano radi kako bi sklonila drogu sa ulica i odvojila je od naše dece.♦