Doputovao  Džon Keri

Doputovao Džon Keri

02/12/2015 Off By

 


“Razgovarali smo”, precizirao je Keri, i “o izborima koje Srbija čini da bi unapredila ekonomsku sliku i privukla strane direktne investicije i približila se svetskoj ekonomiji”, u čemu, kako je rekao, učešće može da uzme i srpski narod, koji je i talentovan i vredan


keri2
Info: AGENCIJE

AMERIČKI državni sekretar Džon Keri izrazio je večeras apsolutnu podšku Srbiji na njenom evropskom putu i čestitao premijeru Aleksandru Vučiću na načinu na koji vodi Srbiju ka tom cilju.

“Čestitam vam, jer vi vodite Srbiju na veoma važnom putu u definisanju nove Srbije i na evropskom putu”, rekao je Keri na početku sastanka sa srpskim premijerom u vili “Bokeljka”.
“Krećete se što je brže moguće ka EU, što mi potpuno podržavamo, a što će biti dobro i za ekonomiju zemlje, građane i za ostvarivanje prosperiteta”, nastavio je američki državni sekretar.
On je podsetio da je sa Vučićem nedavno u Vašingtonu razgovarao o svojoj poseti Srbiji.
“Razgovarali smo”, precizirao je Keri, i “o izborima koje Srbija čini da bi unapredila ekonomsku sliku i privukla strane direktne investicije i približila se svetskoj ekonomiji”, u čemu, kako je rekao, učešće može da uzme i srpski narod, koji je i talentovan i vredan.
Keri je dodoao da će sa Vučićem razgovarati o načinima kako da dve zemlje sarađuju, kao partneri.
On je izrazio poštovanje za inicijativu premijera Vučića za dijalog sa Prištinom: