Vučić primio ministra spoljnih poslova Sovačke Lajčaka

Vučić primio ministra spoljnih poslova Sovačke Lajčaka

02/12/2015 Off By

 


U razgovoru je ocenjeno da su politički odnosi dveju zemalja veoma dobri, ali da postoji interes za produbljivanje svih vidova bilateralne saradnje, posebno ekonomske


 

miroslav-lajcak-i-aleksandar-vucic-

Info: PRESS VLADE

PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih i evropskih poslova Slovačke Republike Miroslavom Lajčakom, koji u Beogradu boravi na Ministarskom savetu OEBS-a.

U razgovoru je ocenjeno da su politički odnosi dveju zemalja veoma dobri, ali da postoji interes za produbljivanje svih vidova bilateralne saradnje, posebno ekonomske. Premijer Vučić zahvalio je vicepremijeru Lajčaku na kontinuiranoj i aktivnoj podršci evropskim integracijama Srbije. Premijer je izrazio zahvalnost i na principijelnom stavu Slovačke Republike o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, kao i na podršci u Unesku, prilikom glasanja o prijemu Kosova u tu organizaciju.
Potpredsednik slovačke vlade izrazio je podršku politici stabilnosti i naporima koje Republika Srbija ulaže kako bi se ta stabilnost održala.
Premijer Vučić izrazio je zabrinutost zbog situacije u regionu, i naglasio da će Srbija učiniti sve kako bi tu stabilnost očuvala.♦